Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2009 11:03

Філіппінець змусив Іванчука закінчити кар"єру шахіста

Філіппінець змусив Іванчука закінчити кар"єру шахіста

Відомий український гросмейстер Василь Іванчук, який входить до еліти світових шахів, прийняв рішення про завершення професійної кар"єри, повідомляє "Советский спорт".

Іванчук зробив такий категоричний вибір після поразки на другому етапі Кубка світу в Ханти-Мансійську від маловідомого філіппінця Веслі Соу (0,5-1,5).

"Я просто зобов"язаний був його виграти (Кубок світу). Неважливо як, але - зобов"язаний. А тепер вважаю, що в серйозних шахах мені робити нічого. І відтепер гра для мене просто хобі", - наводить видання слова 40-річного Іванчука.

Гросмейстер вважає, що поразка від Соу була продиктована вищими силами. "Це (був) не просто матч, а доленосний... Я б сприйняв поразку в ньому нормально, якби суперник був сильнішим, краще підготовленим. Але те, як я програв, - це знак долі, яка кричить: "Облиш, Вася, це не твоє!". Мені просто більше нічого не потрібно від гри".

Українець впевнений, що зараз шахи його "просто вбивають". "Вони грають проти мене! Вони мене знищують!" - відзначив він.

У той же час Іванчук підкреслив, що буде чесним по відношенню до організаторів турнірів з його участю: "Так, я виконаю контрактні зобов"язання, візьму участь у всіх змаганнях, на які підписався або пообіцяв грати. Можливо, спеціально придумаю для себе який-небудь передноворічний турнір. Треба ж мені хоч десь виграти?" - але при цьому категорично додав: "Але на цьому - все! Серйозні плани, цілі - все це в минулому".

Василь Іванчук - один з найсильніших гросмейстерів світу, який займає в даний час 12-е місце в світовому рейтингу. Фіналіст матчу претендентів ФІДЕ (2001-2002), чемпіон Європи (2004), триразовий переможець шахових Олімпіад у складі збірних СРСР (1988, 1990) та України (2004), переможець командного чемпіонату Європи (2000), неодноразовий переможець найбільших шахових турнірів, чемпіон світу з бліцу (2007).

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Філіппінець змусив Іванчука закінчити кар"єру шахіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути