пʼятниця, 14 листопада 2008 19:51

FILA, не дивлячись на протести росіян, віддасть нагороду Федоришину + ФОТО

 
Міжнародна федерація боротьби (FILA) назвала кращих борців 2008 року. Українець Василь Федоришин став кращим борцем у вільному стилі.

Нагадаємо, що ще минулого тижня стало відомо про те, що FILA рекомендувала українця спортсменом року з вільної боротьби. Проте російські організатори заходу думку FILA проігнорували та назвали своїх переможців. Приз отримав не Федоришин, а росіянин Сайтієв.

Тепер FILA оголосила, що сама назве переможців і навіть розкрила схему підрахунку балів для визначення кращих спортсменів. Так, рейтинг федерації заснований на виступах спортсменів на Олімпійських іграх (12 очок за "золото", 11 - за "срібло", 10 - за "бронзу"), чемпіонатах світу (11 очок за "золото", 10 - за "срібло", 9 - за "бронзу"), фіналах Гран-прі (10 очок за "золото", 9 - за "срібло", 8 - за "бронзу") і континентальній першості (9 очок за "золото", 8 - за "срібло", 7 - за "бронзу").

Василь Федоришин цього року здобув "срібло" Олімпіади, "золото" на фіналі "GoldenGrandPrix" і став кращим на чемпіонаті Європи. Кращим борцем греко-римского стилю FILA назвала Ровшана Байрамова з Азербайджану, а кращою спортсменкою стала болгарка Верстата Златєва.

Нагороди будуть вручені на урочистій церемонії, яка пройде навесні 2009 року у Вільнюсі, під час проведення чемпіонату Європи.

"Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «FILA, не дивлячись на протести росіян, віддасть нагороду Федоришину + ФОТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути