Ексклюзиви
вівторок, 20 жовтня 2015 13:33

ФІФА визначилася з 23 претендентами на "Золотий м'яч"

ФІФА визначилася з 23 претендентами на "Золотий м'яч"
Роналду вигравав "Золотий м'яч" два роки поспіль. Фото: barcareal.net

ФІФА оголосила список з 23 кандидатів на приз найкращому футболістові світу 2015 року - "Золотий м'яч". Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

У числі гравців, які претендують на нагороду, п'ятеро представників мадридського "Реала" (Кріштіану Роналду, Тоні Кроос, Хамес Родрігес, Гарет Бейл і Карім Бензема), стільки ж футболістів мюнхенської "Баварії" (Томас Мюллер, Мануель Нойер, Арьєн Роббен, Артуро Відаль і Роберт Левандовскі) і шестеро гравців "Барселони" (Ліонель Мессі, Неймар, Андрес Іньєста, Хав'єр Маскерано, Іван Ракітіч і Луїс Суарес).

Також на приз претендують: Серхіо Агуеро, Кевін Де Брейне, Яя Туре (усі - "Манчестер Сіті"), Еден Азар ("Челсі"), Златан Ібрагімович ("ПСЖ"), Поль Погба ("Ювентус") і Алексіс Санчес ("Арсенал").

Троє фіналістів визначаться 30 листопада. Володар "Золотого м'яча" стане відомий 11 січня 2016 року. Останні два роки кращим футболістом світу визнавався Роналду.

ФІФА також представила список з 10 претендентів на звання кращого тренера року: Массіміліано Аллегрі ("Ювентус"), Карло Анчелотті ("Реал"), Лоран Блан ("ПСЖ"), Унаї Емері ("Севілья"), Хосеп Гвардіола ("Баварія"), Луїс Енріке ("Барселона"), Жозе Моурінью ("Челсі"), Хорхе Сампаолі (збірна Чилі), Дієго Сімеоне ("Атлетіко") і Арсен Венгер ("Арсенал").

Зараз ви читаєте новину «ФІФА визначилася з 23 претендентами на "Золотий м'яч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути