пʼятниця, 09 липня 2010 09:58

ФІФА проведе суддівську реформу після ЧС-2010

ФІФА проведе суддівську реформу після ЧС-2010

Чемпіонат світу з футболу в Південній Африці стане останнім, в ході якого буде використовуватися існуюча система суддівства. Про це, як повідомляє BBC Sport, заявив 8 липня генеральний секретар ФІФА Джером Вальке.

Обіцяна реформа суддівства буде націлена на те, щоб уникнути помилок рефері при фіксуванні взяття воріт. Мова може йти як про створення електронної системи, яка буде сигналізувати про забиті м'ячі, так і про розташування за лініями воріт двох спеціальних арбітрів.

За словами Вальке, про необхідність реформи керівництво ФІФА задумалося після матчу на ЧС-2010 між збірними Англії і Німеччини, коли арбітр не зарахував гол у ворота Німеччини, забитий англійцем Френком Лемпардом.

Чиновник висловив надію, що "електронна система або зайва пара очей допоможуть суддям у роботі". Швидше за все, зміни будуть прийняті вже до наступного чемпіонату світу, який пройде в 2014 році в Бразилії.

Незважаючи на те, що робота арбітрів на футбольних першостях незмінно викликає претензії, на чемпіонаті в Південній Африці проблема суддівства обговорювалася особливо активно.

Поряд з незарахованим голом Лемпарда однією з найсерйозніших суддівських помилок на чемпіонаті став гол з офсайду, забитий у ворота збірної Мексики аргентинцем Карлосом Тевесом.

Те, що гол був забитий з положення "поза грою", наочно продемонстрував відеоповтор на стадіоні табло. Після цього у ФІФА ухвалили рішення не транслювати повтори суперечливих епізодів.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «ФІФА проведе суддівську реформу після ЧС-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути