середа, 09 травня 2018 12:37

ФІФА оштрафувала Росію за расизм

ФІФА оштрафувала Росію за расизм

ФІФА оштрафувала керівний орган російського футболу за расистські вигуки місцевих уболівальників у грі проти Франції.

Російський футбольний союз повинен буде заплатити Міжнародній федерації футболу штраф у розмірі 30 тисяч швейцарських франків, повідомляє Bloomberg.

"Після ретельного розслідування, зокрема огляду відеоматеріалів, після аналізу всіх конкретних обставин справи, зокрема серйозності інциденту, а також обмеженого числа задіяних фанатів, було вирішено, що Російський футбольний союз несе відповідальність за порушення статті 58", – йдеться в заяві ФІФА.

Відео з матчу, в якому виграла Франція, показало, що російські глядачі цілеспрямовано імітували звуки мавп щодо півзахисника Манчестер Юнайтед Поля Погба перед тим, як француз забив гол.

Інцидент стався на стадіоні Санкт-Петербург, який є домашнім стадіоном для російської футбольної команди Зеніт, чиї фанати вже двічі звинувачувалися в расистських висловлюваннях під час ігор Ліги Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:У лідера "Шахтаря" вкрали елітне авто.

Федерація футболу України просить міжнародну організацію заборонити прапори ДНР та ЛНР. ФФУ з офіційним листом звернулась до FARE (організація, яка бореться з проявами расизму та ксенофобії в європейському футболі).

Зараз ви читаєте новину «ФІФА оштрафувала Росію за расизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути