понеділок, 11 червня 2018 16:02

ФФУ суворо покарає збірну Закарпаття за сепаратизм

ФФУ суворо покарає збірну Закарпаття за сепаратизм
У ФФУ прийняли рішення щодо команди сепаратистів. Фото: ФФУ

Збірну Закарпаття чекає покарання за участь у Кубку світу серед невизнаних територій, заявили у Федерації футболу України.

"За підсумками такого розгляду проти цих футболістів будуть застосовані санкції, зокрема - дискваліфікація, після якої гравці не зможуть заявлятися до участі ні в аматорських, ні у професійних турнірах, які проходять на території України під егідою ФФУ.

Також закликаємо правоохоронні органи України звернути увагу на факт участі зазначених гравців у змаганнях, організованих ConIFA, та перевірити їхні дії на предмет пропаганди сепаратизму та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України", - йдеться у заяві на офіційному сайті ФФУ.

У складі команди Закарпаття (Карпатальє) грали майже виключно гравці нижчих угорських ліг, а також ветерани, які народилися на території українського Закарпаття або мають там коріння. Виконавців, які б грали на високому рівні в Україні, серед них не було.

Збірна Закарпаття не просто взяла участь, а й виграла Кубок світу-2018 під егідою ConIFA. У фіналі угорці по пенальті обіграли Північний Кіпр (0:0, по пен. 3:2).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До збірної "ЛНР" входять екс-гравці "Інтера", фахівці з продажу та фігуранти "договорняків"

ConIFA була заснована в 2013 році і минулий турнір був третім під егідою організації. Перші два турніри виграли графство Ніцца та Абхазія.

Зараз ви читаєте новину «ФФУ суворо покарає збірну Закарпаття за сепаратизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути