пʼятниця, 02 листопада 2018 15:16

ФФУ спробувала пояснити подвійні стандарти щодо "Динамо" та "Шахтаря"

ФФУ спробувала пояснити подвійні стандарти щодо "Динамо" та "Шахтаря"
Федерація Футболу України відповіла на лист Кадара

Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ відповів на звернення захисника "Динамо" Томаша Кадара. До вашої уваги лист від Федерації футболу України.

"Тамашу Кадару

Через ФК "Динамо" Київ

Шановний пан Кадар,

У відповідь на Ваші листи від 28 жовтня 2018-го та 1 листопада 2018-го Контрольно-дисциплінарний комітет (надалі - КДК) викладає свою позицію з цього питання.

1. Ви стверджуєте, що рішення КДК, прийняте 23 жовтня 2018-го, серйозно вплинуло на Вашу психіку і завадило сфокусуватися на матчі Ліги Європи ФК Ренн - ФК Динамо Київ. Відповідно, відповідь на Ваш перший лист не був відразу підготовлений тільки з однієї причини - щоб не вплинути на Вас і ФК Динамо Київ перед матчем Кубка України ФК Минай - ФК Динамо Київ 31 жовтня 2018-го.

2. Щодо Вашого посилання на різницю між "плювком у напрямку арбітра" і "плювком в арбітра": КДК повинен звернути Вашу увагу на норму Дисциплінарного кодексу ФФУ (Додаток 5), яка передбачає відсторонення на 6 (шість) матчів за порушення "плювок у напрямку офіційної особи".

3. Приймаючи рішення проти Вас, КДК прийняв до уваги всі пом'якшувальні обставини, надані представником Вашого клубу на засіданні КДК 31 жовтня 2018-го. У результаті КДК вирішив відповідно до статті 27 Дисциплінарного кодексу зменшити покарання вдвічі до найнижнього ліміту - до 3 (трьох матчів).

4. Така ж норма статті 27 Дисциплінарного кодексу була застосована у численних рішеннях КДК щодо футболістів всіх клубів Української Прем'єр-Ліги (включаючи гравців і тренерів Вашого клубу, ФК Динамо Київ, і включаючи футболіста Ісмаїлі, якого Ви згадали у своїх листах).

5. Щодо Вашого посилання на "бажання, щоб найсильніші клуби країни брали участь в очних матчах у найсильніших складах", що було озвучено головою КДК у своїй промові під час інтерв'ю після засідання КДК, ми повинні повідомити Вам, що ця цитата стосувалася рішення КДК не застосовувати жодного покарання до Вас та іншого гравця ФК Динамо Київ, Микиті Бурді, за вашу неналежну поведінку щодо гравця ФК Шахтар Донецьк Андрія Тотовицького під час матчу за Суперкубок України 21 липня 2018-го.

6. Відповідно до статті 84 Дисциплінарного кодексу ФФУ апеляція на рішення про дискваліфікацію на період від 1 до 3 матчів (включно) не може бути подана.

7. Відповідно, рішення КДК щодо Вашої дискваліфікації не може бути переглянуто.

З повагою, секретар Контрольно-дисциплінарного комітету Підпис Ігор Грищенко"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисник "Динамо" висловив невдоволення подвійними стандартами ФФУ

Матч між "Динамо" і "Шахтарем" відбудеться завтра о 17:00. За годину до стартового свистка Gazeta.ua розпочне текстову онлайн трансляцію поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «ФФУ спробувала пояснити подвійні стандарти щодо "Динамо" та "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути