Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2018 11:55

ФФУ вирішила не дискваліфіковувати Ісмаїлі, щоб той зміг зіграти проти "Динамо"

ФФУ вирішила не дискваліфіковувати Ісмаїлі, щоб той зміг зіграти проти "Динамо"
Після сутички в матчі за Суперкубок було вилучено двох гравців. Скріншот відео

Контрольно дисциплінарний комітет ФФУ розглянув справу про червону картку захисника "Шахтаря" Ісмаїлі. Вилучення він отримав у матчі за Суперкубок України.

На засіданні КДК ФФУ було вирішено дискваліфікувати бразильця на 2 матчі.

"При розгляді справи Ісмаїлі до уваги прийнято наступне. По-перше, раніше подібних грубих порушень у цього гравця не було. По-друге, протистояння "Динамо" та "Шахтаря" є найбільш популярними серед вболівальників поєдинками і окрасою нашого чемпіонату.

Тому серед іншого важливо, щоб команди провели ці матчі у найсильніших складах. "Шахтар", зокрема, спрямував до КДК листа, де наполягав на дискваліфікації двох гравців "Динамо" – Кендзьори та Кадара. Ці два футболісти штовхали Андрія Тотовицького, коли той лежав на газоні наприкінці матчу.

Між іншим, зважаючи на те, що гра не була зупинена (м'яч знаходився в руках голкіпера "Динамо") такі дії футболістів вимагали не лише покарання самих гравців, але і призначення 11-метрового удару. Саме після цього моменту і відбулася конфліктна ситуація на полі. Вона завершилась масовою штовханиною, в який активну участь взяли гравець "Динамо" Бурда та футболіст "Шахтаря" Ісмаїлі. До речі, саме Бурда перший штовхнув Ісмаїлі. І врешті-решт, це призвело до вилучення і Бурди, і Ісмаїлі.

Ми по кілька разів переглянули всі наявні відео. Але, на жаль, відео, яке б допомогло встановити чітку і детальну картину сутички, немає. Тому після ретельного вивчення усіх наявних матеріалі справи КДК ФФУ вирішив відсторонити Ісмаїлі на дві гри та не брати до уваги лист ФК "Шахтар", в якому клуб вимагає відсторонення двох гравців "Динамо" мінімум на три матчі", – передає слова голови КДК ФФУ Ігоря Шумілова "Футбол24".

Отже Ісмаїлі зможе зіграти в матчі 3-го туру УПЛ проти київського "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Динамо" перемогло "Шахтар" і виграло Суперкубок України - відео

Відбулись заключні матчі першого туру Української прем'єр-ліги. В останніх двох поєдинках грали учасники Суперкубка України - "Динамо" та "Шахтар".

Зараз ви читаєте новину «ФФУ вирішила не дискваліфіковувати Ісмаїлі, щоб той зміг зіграти проти "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути