середа, 28 листопада 2012 10:36

Феттель може втратити титул чемпіона світу Формули-1

Феттель може втратити титул чемпіона світу Формули-1
Алонсо має шанс відібрати у Феттеля титул чемпіона світу ФОТО: motor.ru

Німецький пілот "Ред Булла" Себастьян Феттель може втратити свій титул чемпіона світу в гонках Формули-1 сезону 2012 року через заборонений правилами обгін, зроблений німцем в ході Гран-прі Бразилії, повідомляє AS.

У вівторок були опубліковані відео та фото матеріали моменту, коли Феттель обганяє один з болідів "Торо Россо". На матеріалах помітно, що німець зробив обгін вже після того, як на трасі були включені жовті вогні, що забороняють пілотам обходити інші боліди.

У разі підтвердження даного порушення німцеві загрожує штраф у якості додатка 20 секунд до його часу, через що він втратить два місця і стане 8-м, що призведе до втрати 4 очок.

У таких обставинах у Феттеля буде після 20 етапів 277 очок в загальному заліку, тоді як у Фернадо Алонсо, його головного суперника з "Феррарі", залишиться 278, і іспанець в такому разі стане чемпіоном світу.

"Феррарі" поки не планує подавати позов, повідомляє іспанське видання, але у них є час для подачі протесту до 30 листопада 2012 року. Також власне розслідування може почати Міжнародна федерація автоспорту (FIA).

Зараз ви читаєте новину «Феттель може втратити титул чемпіона світу Формули-1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути