четвер, 25 серпня 2011 10:40

"Фенербахче" виключили з Ліги чемпіонів

"Фенербахче" виключили з Ліги чемпіонів

Робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій, що складається з президента УЄФА Мішеля Платіні та чотирьох членів Виконкому, зібралася у середу, 24 серпня, у зв'язку з рішенням Футбольної асоціації Туреччини (ФАТ) виключити "Фенербахче" з розіграшу Ліги чемпіонів-2011/12 через участь у договірних матчах.

Робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій вирішила замінити "Фенербахче" у груповому турнірі Ліги чемпіонів УЄФА на "Транзонспор", що посів другу позицію в минулій першості Туреччини. Саме цей клуб візьме участь у сьогоднішньому жеребкуванні групового раунду Ліги чемпіонів.

При цьому, матч-відповідь стикового етапу Ліги Європи УЄФА між "Трабзонспором" та іспанським "Атлетиком" відбудеться, як і було заплановано, у четвер, 25 серпня. Результат поєдинку буде враховуватись при визначенні доробку асоціацій в таблиці коефіцієнтів, а всі дисциплінарні рішення в цій грі (включно з жовтими та червоними картками) будуть чинними.

Робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій вирішила також, що у випадку перемоги "Трабзонспора" в протистоянні з "Атлетиком", місце в груповому раунді Ліги Європи УЄФА все одно здобуде "Атлетик".

Коментуючи ситуацію, генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно зазначив: "Робоча група вважає, що Футбольна асоціація Туреччини прийняла правильне рішення, спрямоване на захист гри, в дусі нашої політики нульової терпимості до договірних матчів. Цим ФАТ продемонструвала, що бере на себе відповідальність у боротьбі з корупцією".

Зараз ви читаєте новину «"Фенербахче" виключили з Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути