пʼятниця, 23 січня 2009 10:40

Фелпса назвали спортсменом року в США

Фелпса назвали спортсменом року в США

Олімпійський комітет США (USOC) оприлюднив список найкращих спортсменів країни за підсумками 2008 року, передає Associated Press. Так, плавець Майкл Фелпс, який завоював на Олімпіаді в Пекіні вісім золотих медалей і побив рекорд свого співвітчизника Марка Спітца, який виграв сім нагород найвищого гатунку на Іграх 1972 року в Мюнхені, визнаний найкращим спортсменом.

Гімнастка Анастасія Люкіна і плавчиня Наталі Коглін поділили між собою титул найкращої спортсменки року. Нагадаємо, що на Олімпіаді-2008 Люкіна завоювала золото в багатоборстві, а Коглін займала перше місце на літніх Іграх в Пекіні шість разів. 19-річна Люкіна повідомила агентство, що вона продовжує тренування і має намір захистити свій титул на Олімпіаді 2012 року, яка пройде в Лондоні.

Найкращою командою була названа збірна США з волейболу. Її гравці стали володарями золотих нагород Олімпіади 2008 року, отримавши у фіналі перемогу над суперниками з Бразилії. Нагадаємо, що головний тренер олімпійської збірної США з волейболу Х"ю Маккатчен був вимушений покинути команду через день після старту турніру у зв"язку з трагічною смертю свого тестя, який був убитий в Пекіні. Проте через декілька днів він повернувся до команди і допоміг їй виграти золото Ігор-2008.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Фелпса назвали спортсменом року в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути