Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2012 09:26

Фелпс став 16-кратним олімпійським чемпіоном

Фелпс став 16-кратним олімпійським чемпіоном
Майкл Фелпс здобув золото на дистанції 200 метрів комплексним плаванням. Фото: Reuters

Американський плавець Майкл Фелпс став 16-кратним олімпійським чемпіоном. Фелпс виграв золото Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні на дистанції 200 метрів комплексним плаванням. Фелпс проплив цю дистанцію за одну хвилину і 54,27 секунди.

Друге місце посів співвітчизник Фелпса Райан Лохте, який завоював десяту олімпійську медаль у кар'єрі. Лохте відстав від Фелпса на 0,63 секунди. Бронзова нагорода дісталася угорцеві Ласло Чеху, який програв переможцю 1,95 секунди.

Фелпс став першим плавцем, якому вдалося здобути перемогу на одній і тій же дистанції на трьох Олімпіадах поспіль. Всього Фелпс 20 разів ставав призером Ігор і є абсолютним рекордсменом за цим показником.

Зазначимо, що на Олімпіаді в Лондоні Фелпс завоював вже чотири медалі: дві золотих і дві срібних. В Афінах-2004 Фелпс виграв 8 медалей (6-0-2), в Пекіні-2008 він також завоював 8 нагород (8-0-0).

Раніше 2 серпня американці виграли дві золоті медалі в плаванні. Ребекка Соні взяла золото на дистанції 200 метрів брасом, встановивши світовий рекорд. Тайлер Клері переміг на дистанції 200 метрів на спині з олімпійським рекордом.

Зараз ви читаєте новину «Фелпс став 16-кратним олімпійським чемпіоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути