вівторок, 31 липня 2012 23:42

Збірна США виграла четверте золото Олімпіади за день

Збірна США виграла четверте золото Олімпіади за день
Відтепер Фелпс - рекордсмен усіх часів. Фото: AP

Американські плавці виграли естафету 4 по 200 метрів, завоювавши для США четверту золоту медаль лондонської Олімпіади за день. Райан Лохте, Конор Дуайер, Рікі Беренс і Майкл Фелпс пропливли 800 метрів за шість хвилин 59,7 секунди. На другому місці опинилися французи з результатом сім хвилин 2,77 секунди, на третьому - Китай (сім хвилин 6,3 секунди).

Завдяки цій перемозі Майкл Фелпс встановив новий рекорд за кількістю олімпійських медалей, що дісталися одному спортсмену. Тепер у Фелпса їх 19. Попереднє досягнення належало радянської гімнастці Ларисі Латиніній - вона виграла 18 медалей на турнірах з 1956 по 1964 роки.

При цьому Фелпс завоював 15 золотих медалей, а Латиніна - "тільки" дев'ять.

Змагання 31 липня, крім нагороди Фелпсу і загальнокомандного золота в естафеті, принесли США золото на дистанції 200 метрів у жінок вільним стилем (переможцем стала Еллісон Шміт) і бронзу в двохсотметрівці комплексним плаванням (Кейтлін Леверенц).

Крім того, Вінсент Хенкок виграв золоту медаль в стендовій стрільбі в скиті, а спортивні гімнастки стали першими в командних змаганнях.

Всього у США до вечора 31 липня було 23 медалі, з них дев'ять - золотих. Для порівняння, у Китаю також 23 медалі, але з них - 13 золотих.

Зараз ви читаєте новину «Збірна США виграла четверте золото Олімпіади за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути