пʼятниця, 05 липня 2013 14:27

"Федотенко сказав, що з радістю зіграє за збірну України" — Гунько

"Федотенко сказав, що з радістю зіграє за збірну України" — Гунько
Руслан Федотенко приїде в Донецьк разом із дружиною-американкою ФОТО: hcdonbass.com

Дворазовий володар Кубка Стенлі Руслан Федотенко виступатиме за український "Донбас" у КХЛ. Про підписання хокеїста оголосили другого липня.

"Новина про перехід Руслана в "Донбас" мене не здивувала, - каже Gazeta.ua асистент головного тренера збірної УКраїни Юрій Гунько. - Я знав, що клуб збирається підписати Федотенка ще у квітні. Тоді сторони вели переговори і хокеїст погодився переїхати в Донецьк.

Ніяких деталей я не знаю, адже не мав жодного відношення до переговорів. Я більше спеціалізуюся по українській лізі. Можу тільки здогадуватися чим клуб мотивував гравця. Мабуть, не останню роль зіграли гроші. Якщо Руслан захоче, то сам все розкаже.

Якщо Руслан буде здоровий і приїжджатиме у збірну України, то такий такий гравець нам дуже допоможе. Федотенко і Понікаровський виступали за національну команду у першому раунді відбору на Олімпіаду-2014 у Сочі. Якби вони поїхали з нами у Данію на фінальний етап кваліфікації, то, думаю, у нас були б шанси потрапити на турнір. На жаль, нам тоді не вдалося зібрати оптимальний склад збірної - не всі змогли приїхати, у тому числі Руслан з Олексієм.

Чим ближче Федотенко буде до нас, тим реальніше нам буде викликати його у збірну. В НХЛ свої правила і під час сезону там ніхто нікого і нікуди не відпускає.

Наставник збірної України Олександр Куликов постійно спілкується практично зі всіма гравцями команди. У тому числі і з Русланом. Востаннє, коли ми говорили, Федотенко сказав, що якщо буде можливість, то він з радістю приїде і зіграє за збірну Україну."

Нагадаємо, у минулому сезоні Федотенко виступав за "Донбас" під час локауту в НХЛ. Руслан навіть носив капітанську нашивку. У 33 матчах за клуб він заробив 18 (8+10) очок. Тепер хокеїст підписав з клубом трирічний контракт. Разом з гравцем в Донецьк переїде його дружина-американка.

"Тоді Федотенко і Понікаровський не знали коли закінчиться локаут. У цій ситуації перевозити сім'ю не було сенсу. Тепер Руслан підписав з "Донбасом" повноцінний контракт, є визначеність. Перевезти сім'ю — цілком логічне рішення", - каже Гунько.

Додамо, що агент Федотенко Аллан Уолш повідомив, що його клієнт підписав з "Донбасом" трирічний контракт на суму 9 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «"Федотенко сказав, що з радістю зіграє за збірну України" — Гунько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути