Ексклюзиви
середа, 28 січня 2009 18:39

Федерер повторив рекорд Навратілової

Розгромивши у вівторок аргентинця Хуана Мартіна Дель Потро з рахунком 6:3, 6:0, 6:0, друга "ракетка" світу швейцарець Роджер Федерер в 19-й раз підряд вийшов в півфінал турніру "Великого шолома".

Таким чином, 27-річний уродженець Базеля повторив рекорд Відкритої ери легендарної американської тенісистки Мартіни Навратілової, встановлений в далекому 1988 року. Останнім турніром, що входить в цю престижну серію, на якому Федерер не зумів потрапити в четвірку найсильніших, був "Ролан Гаррос"-2004. Тоді в Парижі Роджер в третьому колі в трьох сетах поступився триразовому переможцеві FrenchOpen бразильцю Густаво Куертену.

Десять півфіналів підряд має на своєму рахунку Іван Лендл, який представляв Чехословаччину і США, 11, - швейцарка Мартіна Хінгіс і американка Кріс Еверт, 15 - німка Штеффі Граф.

Крім того, швейцарець вийшов на чисте шосте місце за кількості перемог на турнірах "Великого шолома". На даний момент FedExpress в 194 матчах брав гору 169 разів. Позаду залишився американець Джон Макінрой (168). Попереду "Веселого Роджера" лише п"ятеро - швед Стефан Едберг (178), американець Піт Сампрас (203), Іван Лендл (222), американець Андре Агассі (224) і його співвітчизник Джіммі Коннорс (232).

Втім, найбажанішою метою для Федерера на даний момент, напевно, є рекорд Сампраса за кількістю виграних турнірів "Великого шолома". У американця таких перемог, як відомо, 14. У Роджера поки 13.

sport.segodnya.ua

Зараз ви читаєте новину «Федерер повторив рекорд Навратілової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути