четвер, 08 квітня 2010 08:52

Фантастичний удар Роббена вивів "Баварію" у півфінал Ліги чемпіонів

Фантастичний удар Роббена вивів "Баварію" у півфінал Ліги чемпіонів

Поступаючись на полі "Манчестер Юнайтед" з рахунком 0:3 наприкінці першого тайму, "Баварія" віднайшла в собі сили переломити хід гри і забити два м"ячі у відповідь, виборовши путівку до півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Подібно до двобою в 1/8 фіналу з "Фіорентиною", долю битви з "МЮ" вирішив гол-красень голландця Ар"єна Роббена.

Попри твердження наставника манкуніанців Алекса Фергюсона, що Уейн Руні не вийде на поле через травму, найкращий форвард команди все ж таки з"явився, і вже на третій хвилині став автором результативної передачі.

Отримавши м"яч від Рафаела, англієць у дотик скинув його на хід Даррону Гібсону. Наблизившись до карного майданчику баварців і скориставшись пасивністю Мартіна Демікеліса, котрий лише задкував до власних воріт, ірландський хавбек сильно пробив низом, заставши зненацька Ганса-Йорга Бутта - 1:0.

Не встигли гості отямитися, як слідом за Гібсоном свій перший гол у поточному турнірі забив Нані. Спливала лише сьома хвилина, коли Антоніо Валенсія виконав націлений простріл з правого флангу, мюнхенські захисники відверто загубили португальця, за що той покарав їх безжалісно та ефектно. Легкий дотик п"ятою, і м"яч котиться у сітку - 2:0.

"Баварія" виглядала збентеженою, а "дияволи" й не збиралися зупинятися, продовжуючи "обстрілювати" ворота Бутта. Зокрема, прекрасний шанс відзначитися втратив Раффаель. Отримавши "подарунок" від Даніеля ван Буйтена, 19-річний бразилець увірвався до штрафного, але не впоравшись із хвилюванням, не влучив у ціль з чудової позиції.

А ось Нані на 41-й хвилині вибачати суперників не став, і отримавши поперечний пас від активного Валенсії, пробив сильно та влучно. У німецького голкіпера, який у цей час переміщався від однієї стійки до іншої, шансів врятувати свою команду майже не було.

Утім, "Баварія" не була б собою, якби склала зброю передчасно. Наприкінці тайму вона несподівано вибухнула і перевела гру на половину поля господарів. Можливо, подумки ті вже були в роздягальні і тому до спалаху активності німців виявилися не готовими. Якщо першу свою нагоду Івица Олич змарнував, то другою, вигравши силову боротьбу у Майкла Карріка за дві хвилини до перерви, скористався на всі сто.

Другий тайм почався для "МЮ" з ще одної неприємності. Раффаель, котрий вже мав у пасиві один "гірчичник", руками затримав у центрі поля Франка Рібері й відразу побачив перед собою червоне світло. Манчестерці залишились вдесятьох, на що миттєво відреагував Алекс Фергюсон: Руні від гріха подалі був посаджений на лаву, натомість кремезний універсал Джон О"Ші відправився на правий фланг оборони.

Чисельна перевага мюнхенців певний час не давалася взнаки. Більше того, "Манчестер" навіть міг забити вчетверте. Однак "Баварія" відбилася і за 16 хвилин до фінального свистка організувала вирішальний гол. Рібері зліва подав кутовий прямісінько на ногу Ар"єна Роббена, і голландець, що знаходився на лінії штрафного майданчика, ударом з льоту відправив м"яч у кут воріт.

Схилити шальки терезів на свій бік господарі так і не змогли. Як і зі своїм минулим опонентом - "Фіорентиною", мюнхенці у підсумку розійшлися з "МЮ" миром (4:4), але попрямували далі завдяки виїзному шедевру Роббена. У півфіналі Ліги чемпіонів команду Луї ван Галя очікує зустріч із французьким "Ліоном", який за сумою двох ігр переміг "Бордо".

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Матч-відповідь

"Манчестер Юнайтед" (Англія) - "Баварія" (Мюнхен, Німеччина) - 3:2 (3:1)

Манчестер. "Олд Траффорд"

Арбітр: Нікола Ріццолі (Італія)

МЮ: Ван Дер Сар, Евра, Фердінанд, Раффаель да Сільва, Відіч, Керрік (Бербатов, 79), Нані, Флетчер, Валенсія, Гібсон (Гіггз, 80), Руні (О"Ши, 55)

Баварія: Бутт, Ван Буйтен, Демічеліс, Лам, Ван Боммель, Бадштубер, Рібері, Роббен (Хаміт Алтинтоп, 76), Мюллер (Гомес, 46), Швайнштайгер, Оліч (Праньіч, 84)

1:0 Даррен Гібсон, 3

2:0 Нані, 7

3:0 Нані, 41

3:1 Івіца Оліч, 43

3:2 Ар"єн Роббен, 74

Попередження: Раффаель да Сільва, 18 - Ван Боммель, 22, Бадштубер, 54

Вилучення: Раффаель да Сільва, 51

Перший матч: 1:2

За матеріалами УЄФА, ТСН

Зараз ви читаєте новину «Фантастичний удар Роббена вивів "Баварію" у півфінал Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути