понеділок, 31 січня 2022 08:00

Фантастичний Надаль. Що потрібно знати про Australian Open-2022

Фантастичний Надаль. Що потрібно знати про Australian Open-2022
Рафаель Надаль здобув вольову перемогу. Фото: Getty Images.com

Іспанський тенісист 35-річний Рафаель Надаль став переможцем Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

У фіналі Надаль переміг росіянина Данила Медвєдєва -3:2. Іспанець по ходу гри поступався 0:2, але зміг здобути вольову перемогу.

У коментарі Gazeta.ua тенісний експерт Всеволод Кевлич оцінив перший "шолом" сезону.

"Теніс - це гра, в якій ти можеш виграти менше м'ячів, але перемогти у матчі. Виграти менше м'ячів у сеті, але перемогти у геймі. Рафаель Надаль зібрав все, щоб перемогти у фіналі. Він фактично нічого зайвого не витратив у вирішальній грі. Іспанець мав гірші стартові позиції, меншу швидкість на десять років старший за суперника. Але так як він розподілив свої можливості по грі - це геніально. Я - не фанат Надаля, навіть не вболівальник. Але зараз йому потрібно поклонися за те, як користуватися своїми можливостями у фіналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їм потрібно притертися. Експерт розповів, про нового тренера Світоліної

Рафа шукав, де зачепитися. Шукав рваний теніс, де він міг перемогти Медведєва. Врешті знайшов його, затягував Данила в цю гру. У Надаля був шанс в непередбачуваності темпу та направлення. Він все зробив, щоб виграти цей матч.

Чого не вистачило Медведєву? Фізика не сама сильна його сторона. Данила підвела марнотратність. Іспанець беріг кожен шанс, Медведєв - ні. У нього було декілька не правильних рішень, які коштували йому геймів.

Даяна Ястремська вилетіла у першому колі. Жереб для неї був несприятливий. Не вистачає впевненості. Еліна Світоліна програла Вікторією Азаренко. З білорускою в Еліни ніколи не було добре. Третій раунд Australian Open - це мало. Марта Костюк програла іспанці Паулі Бадосі в боротьбі. Це свідчить, що вона вже вийшла на достатній рівень. Потрібно рухатися далі. Ангеліна Калініна програла Джессіці Пегулі, яка дійшла далеко. Потрібно працювати так над собою далі. Прогрес очевидний.. Леся Цуренко пройшла кваліфікацію, після чого програла Ешлі Барті.

Загалом, турнір сподобався. Відсутність Новака Джоковича на нього не вплинула. Особливо фінал. Я вже давно не бачив таких вирішальних матчів. У жіночому тенісі приходить ера Барті. Австралійка показує, що антропометрія не така важлива. У чоловіків зміна поколінь йде. Підбираються в лідери Денис Шаповалов, Стефанос Циципас, Саша Звєрєв, Андрій Рублєв.

Рафаель Надаль виграв свій 21-ший "шолом" в кар'єрі та випередив Новака Джоковича та Роджера Федерера, у яких по 20 перемог на турнірах "великого шолома". Наступним "шолом" буде "Ролан Гаррос", який стартує 22 травня.

Зараз ви читаєте новину «Фантастичний Надаль. Що потрібно знати про Australian Open-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути