неділя, 30 січня 2022 12:55

Українські біатлоністи стали восьмими в змішаній естафеті на чемпіонаті Європи

Українські біатлоністи стали восьмими в змішаній естафеті на чемпіонаті Європи
Ольга Абрамова. Фото: biathlon.com.ua

Збірна України на чемпіонаті Європи з біатлону стала восьмою у змішаній естафеті, яка відбулася в неділю, 30 січня, в німецькому Арбері.

Починав перегони Віталій Труш, котрий чудово провів першу стрільбу й очолив гонку. На другій стрільбі у нього виникли проблеми, проте трьома додатковими патронами він закрив усі мішені. На передачі естафети був п'ятим.

Перший вогневий рубіж для Тараса Лесюка також склався вдало. Допустивши один промах, він підняв Україну на другу позицію. Під час стрільби стоячи українець потрапив у сильний порив вітру. Лесюк вирішив не вичікувати, а понадіявся на швидкострільність. На жаль, це себе не виправдало, і Тарас відправився на два штрафні кола.

На останнє своє коло Лесюк вийшов на шостому місці. При цьому відставання від лідерів, якими були Німеччина та Норвегія, збільшилося. Естафету Тарас передав також шостим, програвши на фініші представнику Румунії, котрого до того випередив на трасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одного українця відправили на самоізоляцію в Пекіні-2022

Ольга Абрамова непогано розпочала стрільбу, закривши три мішені. Проте опісля знову свою справу зробив сильний вітер. Пробігши штрафні 150 м, українка повернулася на трасу четвертою із солідним відставанням від третьої позиції.

На другому вогневому рубежі Абрамова витратила чимало часу на те, щоб уникнути вітру і не піти на штрафні кола. Така тактика виявилася неправильною. Ольга втратила дорогоцінні секунди і на стрільбищі, і ще й не закрила три мішені. Шанси на медалі було втрачено остаточно.

Втома на останньому колі далася взнаки, і Абрамова передала естафету Анастасії Меркушиній аж 10-ю.

Меркушина першу стрільбу відпрацювала з п'яти. Приблизно в цей же момент стало відомо, що Румунія, яка була третьою, отримала штраф від організаторів, помилившись під час передачі естафети. Невеликі шанси на подіум з'явилися. Та ненадовго. Анастасія так і не закрила одну мішень на стрільбі стоячи, через що змушена була долати додаткові 150 м.

На фініші Україна виявилася восьмою. У змішаній естафеті тріумфувала команда Норвегії, вигравши вперту боротьбу в Німеччини. Третьою стала збірна Швейцарії.

Збірна України поки що не здобула жодної нагороди на чемпіонаті Європи-2022 з біатлону.

Тепер уся надія на останню гонку турніру - одиночну змішану естафету, де нашу команду представлять Денис Насико та Віта Семеренко.

Зараз ви читаєте новину «Українські біатлоністи стали восьмими в змішаній естафеті на чемпіонаті Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути