Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2011 12:49

Фанатів "Шахтаря" в Донецьку утискають через націоналізм

Фанатів "Шахтаря" в Донецьку утискають через націоналізм

Зроблена днями активними фан-угрупованнями футбольного клубу "Шахтар" заява "про оголошення безстрокового протесту у вигляді відмови від підтримки команди під час майбутніх матчів чемпіонату України", викликала чималий переполох як в самому клубі, так і в середовищі міської влади та правоохоронців.

"На жаль, у зв'язку з усе більш наростаючими репресіями з боку органів МВС по відношенню до футбольних фанатів у Донецьку змушені оголосити безстроковий протест і припинити активну підтримку і створення будь-яких хореографії, а щоб уникнути можливих звинувачень і провокацій, утримуватися від відвідування домашніх ігор ШД", - йдеться в заяві ультрас.

"Міліція нас почала пресувати відразу ж після того, як фани київського "Динамо" "прославилися" своєю речівкою "Спасибо жителям Донбасса", - заявив лідер однієї з ультрас-угруповань "Шахтаря". - За межами стадіону у нас відбирали банери та плакати. Причому, робилося це в доволі грубій формі. Нас викликали "на співбесіди", вимагаючи відмовитися від "радикальних", "ксенофобських" і "націоналістичних" гасел і кричалок. Скажіть, що може бути злочинного в патріотизмі, якщо ми кричимо Слава Україні!, а фани з іншого сектора нам відповідають Героям слава! А що нам накажете кричати? Слава КПРС! або Партії регіонів слава!", - обурюється ультрас.

"Футбол повинен бути вільним від політики, екстремістських проявів та ксенофобії", - розпливчаста заява ФК "Шахтар", навряд чи здатна задовольнити ультрас.

Тим більше, що головний тренер клубу Мірча Луческу заявив буквально наступне: "Мене дивує така поведінка. Навіщо вони приходять, якщо потім йдуть? Вони, напевно, хочуть бути головними. Але ультрас помиляються: головне - це команда ... Все, про що свідчить таке поведінка ультрас - те, що вони не належать родині "Шахтаря". Нам дуже шкода".

Розсерджений президент і власник клубу Рінат Ахметов після програного "Металісту" домашнього матчу відмовився коментувати вчинок донецьких фанів, але заявив, що "Шахтар" і без них може чудово обходитися, коли його підтримує весь стадіон.

Декількома днями раніше повідомлялося про те, що фанати донецького "Шахтаря" вшанували пам'ять воїнів УПА, проте у зв'язку з репресіями з боку міліції не всі активні шанувальники "гірників" змогли взяти участь у цьому заході.

Зараз ви читаєте новину «Фанатів "Шахтаря" в Донецьку утискають через націоналізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути