пʼятниця, 15 листопада 2013 16:29

Фанати пройдуть маршем на захист червоно-чорного прапора

Близько півтисячі футбольних вболівальників зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченка на марш проти заборони червоно-чорного прапора на стадіонах. Вони мають намір пройти до Будівлі Федерації футболу України та передати петицію з вимогою припинити переслідувати фанів, які приходять на футбольні матчі з червоно-чорними стягами. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

В Україні за останні місяці зареєстрували п'ять випадків, коли міліція та стюарди забирали прапори. Про це кажуть організатори маршу.

"По суті, ФІФА та УЄФА ніколи не забороняли червоно-чорні прапори на стадіонах України. Це все ініціатива ФФУ. Європейські чиновники навіть лист відкритий опублікували, де вказали, що це ніякий не фашистський знак.

Просто влада вирішила через ФФУ витіснити все українське з України. Сьогодні фанати — одні з найактивніших в українському суспільстві. Такими примітивними заборонами пробують приборкати їх," - каже Євген Карась, один із організаторів акції.

О 16:30 колона захисників бандерівського стягу вирушить до Будинку футболу.

Нагадаємо, сьогодні у Києві пройде матч Україна — Франція. Поєдинок плей-офф чемпіонату світу розпочнеться на "Олімпійському" о 21.45 за київським часом. Пряма телетрансляція на "Інтері", онлайн проведе Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Фанати пройдуть маршем на захист червоно-чорного прапора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути