четвер, 10 листопада 2016 13:41

Фанат Мессі і обидві ноги робочі: хто може замінити Коноплянку

Фанат Мессі і обидві ноги робочі: хто може замінити Коноплянку
Віктор Циганков. Фото: dynamo.kiev.ua

Євген Коноплянка не зіграє в двох найближчих матчах збірної України — проти Фінляндії, 12 листопада, та проти Сербії, 15 листопада. Найімовірніше, його замінить 18-річний Віктор Циганков, який цієї осені стрімко увірвався до першої команди.

"Це - один із найперспективніших гравців "Динамо". Може грати обома ногами. Грає сміливо, не боїться загострювати, один йде на двох-трьох суперників, а не шукає одразу того, хто ззаду. Все в нього має вийти, якщо не буде великої кількості травм", - охарактеризував гравця нашому виданню заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов.

Дебютним для Циганкова став домашній поєдинок "Динамо" в Лізі чемпіонів проти "Наполі", в якому Сергій Ребров випустив гравця на позиції лівого вінгера. Віктор відзначився гольовою передачею, після якої Денис Гармаш відкрив рахунок. Сам матч тоді кияни програли, 1:2.

Вже в наступній грі на виїзді проти "Бешикташа" Циганков відзначився забитим голом, який дозволив "динамівцям" здобути єдине поки що очко в турнірній таблиці.

Активним був Віктор у виїзному матчі проти "Бенфіки" в Лісабоні. Але в цілому зіграв не дуже вдало: багато робив помилок під час передач, діяв не дуже гостро. Підтвердив, що стабільності на найвищому рівні йому поки що не вистачає.

Циганков регулярно відзначається забитими м'ячами та результативними передачами в матчах чемпіоната та Кубка України. Викликаний до лав національної збірної на жовтневі матчі проти Туреччини й Косова. Втім, через травму змушений був залишити команду в останній момент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумний Циганков, візит Тимощука: як збірна України потренувалася на "Олімпійському"

Віктор Циганков народився 18 січня 1997 року. Гравець київського "Динамо" і молодіжної збірної України. Батько Віктора, Віталій Циганков - голкіпер, починав кар'єру у вінницькій "Ниві", грав разом із Віталієм Косовським. Потім виступав у Ізраїлі, де й народився Віктор. Син починав футбольну кар'єру видтягнутим нападником, у "Динамо" переведений на позицію вінгера. Найкращий гравець "Динамо" 2015 року. Кумири - Ліонель Мессі та Маріо Гетце.

Матч "Україна — Фінляндія" відбудеться 12 листопада в Одесі, на стадіоні "Чорноморець". Початок о 21:45, текстовий он-лайн проведе наш сайт. За інформацією сайту dynamo.kiev.ua, Коноплянка тренується у загальній групі і готовий зіграти у суботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ажіотаж навколо Циганкова бентежить. Щоб не вийшло, як колись із Черенковим" - Шахов

15 листопада збірна України зіграє товариську гру проти Сербії. Початок — о 21:00.

Зараз ви читаєте новину «Фанат Мессі і обидві ноги робочі: хто може замінити Коноплянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути