неділя, 15 квітня 2018 20:11

Фабіо Капелло оголосив про закінчення кар'єри - чим запам'ятався тренер
7

Італійський тренер Фабіо Капелло заявив про завершення кар`єри. Наставник, що тренував"Рому", "Ювентус", "Реал" та "Мілан" в свої 71 вирішив закінчити з тренерською діяльністю.

" Збірна Італії? Ні. Я вже мав досвід роботи зі збірними Англії та Росії, я знову хотів спробувати потренувати клуб і Цзянсу був моїм останнім футбольним досвідом. Я зробив все, що хотів, я дуже цьому щасливий, і зараз я задоволений бути коментатором на телебаченні. Ти завжди виграєш у цій ролі", – таким чином Капелло оголосив про завершення кар`єри.

Розпочав тренерську діяльність італієць ще в далекому 1987 році. Його першим клубом став "Мілан". З Капелло на чолі, "россонері", провели кілька вдалих років. Клуб виграв чотири чемпіонства та Лігу чемпіонів(ще два фінали програв). "Мілан" встановив рекорд Серії A за кількістю матчів без поразок — 58 зустрічей. У сезоні 1991/1992 клуб став чемпіоном Італії, не зазнавши жодної поразки у 34 матчах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Барселона" побила рекорд, який тримався 40 років

Автор: kommersant.ru
  Капелло носять на ркуках
Капелло носять на ркуках
Після кількох успішних років в "Мілані" 1996 року Капелло очолив мадридський "Реал". Попри те, що клуб серйозно зміцнився перед початком сезону, італійський тренер попросив купити йому ще гравців.
Після початку чемпіонату Капелло почав конфліктувати з президентом клубу Лоренсо Сансом. Клуб виграв чемпіонат Іспанії, випередивши на 2 очки "Барселону", однакКапелло все одно критикували преса та вболівальники за надмірно прагматичний і невидовищний футбол. Фабіо прийняв рішення покинути Мадрид.
Автор: abc.net.au
  Фабіо чемпіон Іспанії
Фабіо чемпіон Іспанії
Після Мадриду Капелло відправився в Рим. Італієць очолив "Рому". З цим клубом Капелло виграв чемпіонат Італії, третій в історії "джалороссі", а також двічі став срібним призером. Однак потім в нього почались проблеми. Спочатку з`явились конфлікти з кращим гравцем команди, Вінченцо Монтеллою. А згадом тіффозі "Римлян" взагалі назвали Фаба зрадником. Сталось це після того, як стало відомо, що він очолить "Ювентус", хоча до цього Капелло казав, що ніколи не буде тренувати "стару синьйору".
Автор: gazzetta.it
  Фаб під час римського періоду кар`єри
Фаб під час римського періоду кар`єри
"Ювентус" Капелло очолив у 2004 році. Виграв з клубом два чемпіонати Італії, проте пізніше обидва титули були відібрані у клубу. В "Ювентусі" при Капелло заграв Златан Ібрагімович.
Автор: forzajuve.ru
  Капелло "чемпіон" Італії з Юве
Капелло "чемпіон" Італії з Юве

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-гендиректора "Ювентуса" довічно усунули від футболу

Після "Юве" ненадовго повернувся в Мадрид, де особливих успіхів не досягнув. Потім в кар`єрі Капелло настав етап збірних.

В 2007 році Фабіо очолив збірну Англії. Під його керівництвом Англія посіла перше місце в групі і вийшла у фінальний турнір чемпіонату світу 2010 року. Однак на самому КС англійці успіхів не досягли.

Автор: championat.com
  Після невдалого виступу англійців
Після невдалого виступу англійців

Після Євро-2012 очолив збірну Росії. Досить впевнено вивів команду на КС-2014. Однак на самому форумі росіяни не змогли навіть вийти з групи. Однак Фаб продовжив тренувати росіян. Але недовго, після двох поразок від Австрії, у відборі на Євро-2016 Капелло був звільнений. За розірвання контракту отримав рекордну компенсацію - 15 млн євро.

Автор: euromag.ru
  Очевидно компенсація за розірвання контракту цілком влаштувала Фабіо
Очевидно компенсація за розірвання контракту цілком влаштувала Фабіо
Влітку 2017 року очолив китайський "Цзянсу Сунін". По працював з командою менше року та завершив кар`єру.
Автор: sport-express.ru
  "Цзянсу Сунін" - останній клуб в тренерській кар`єрі Капелло
"Цзянсу Сунін" - останній клуб в тренерській кар`єрі Капелло
Минулого разу Gazeta.ua розповідала про феноменального Мохаммеда Салаха, який є лідером в перегонах за "Золотою бутсою".
Зараз ви читаєте новину «Фабіо Капелло оголосив про закінчення кар'єри - чим запам'ятався тренер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути