четвер, 29 березня 2012 16:26

Європарламент закликав IIHF позбавити Білорусію ЧС-2014

Європарламент закликав IIHF позбавити Білорусію ЧС-2014
Лукашенко вважає рішення ЄС занадто політизованим. Фото: udf.by

Європарламент прийняв резолюцію, в якій закликав Міжнародну федерацію хокею (IIHF) позбавити Білорусію права проведення Чемпіонату світу-2014. Як повідомляє "Інтерфакс", таке рішення парламентарії прийняли, виходячи з наявності в Білорусії політичних ув'язнених і численних фактів порушень прав людини.

Депутати, зокрема, закликали національні хокейні федерації країн ЄС чинити тиск на IIHF з тим, щоб на майбутньому конгресі у Гельсінкі, який відбудеться в травні цього року, було ухвалено рішення перенести чемпіонат в іншу країну, "поки не будуть звільнені всі політичні в'язні" в Білорусії.

Як уже повідомлялося, минулого тижня Рада ЄС прийняла рішення про чергове розширення санкцій відносно Білорусії. Відповідно до цього рішення, обмеження (заборона на відвідування ЄС і заморожування активів на території Європейського союзу) були накладені на ряд великих білоруських бізнесменів, близьких до керівництва республіки. Тоді ж з'явилася інформація, що продовженням санкції може бути перенесення з Білорусії хокейного чемпіонату.

Коментуючи таку перспективу, президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що подібне рішення ЄС завдасть серйозного удару по іміджу IIHF. "Це чисто політизований процес, він нічого не має спільного зі спортом", - цитувало Лукашенко інтернет-видання "Телеграф.by". За словами президента, "Білорусь цей чемпіонат світу заслужила, вона його вистраждала".

У четвер також з'явилася інформація, що білоруська влада обіцяли перестати переслідувати опозицію до Чемпіонату-2014. Як передає "Телеграф.by" з посиланням на фінське видання Yle про це заявив заступник голови IIHF Калерво Куммола. Він також підкреслив, що право проведення чемпіонату надали "не диктатору Лукашенку, а успішній хокейній збірній Білорусі".

Зараз ви читаєте новину «Європарламент закликав IIHF позбавити Білорусію ЧС-2014». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути