середа, 20 травня 2009 12:00

Євро-2012. Будувати аеропорт в Донецьку охочих не має

Євро-2012. Будувати аеропорт в Донецьку охочих не має

Віце-прем`єр-міністр України Іван Васюник допускає, що до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року аеровокзал у Донецьку збудують, зокрема із залученням державних коштів.

Про це він сказав учора на прес-конференції в Донецьку після виїзного засідання з підготовки Донецька і Маріуполя до Чемпіонату Європи з футболу серед юнаків Євро-2009.

Віце-прем`єр зазначив, що процес залучення інвестора для будівництва Донецького аеропорту "триває вже не один рік і не один місяць". За його словами, "були проведені три тендери, але вони залишилися безрезультатними".

Три тендери результату не дали

Васюник пояснив, що сьогодні є домовленість з керівництвом області про те, що Донецьк представить у Кабінет міністрів розрахунки з даного інвестпроекту, після чого вже на державному рівні буде прийняте рішення про подальшу долю реалізації цього проекту.

Крім того, Васюник зазначив, що про підсумкове рішення буде проінформовано УЄФА. Рішенням потрібно "підтвердити нашу можливість своєчасно реалізувати цей проект, а також підтвердити гарантії щодо фінансового забезпечення реалізації цього проекту", - уточнив віце-прем`єр.

14 травня народний депутат України Борис Колесников заявив, що Донецьк може реалізувати проект аеровокзального терміналу, який був розроблений Хорватією.

За словами депутата, це абсолютно новий проект, і в Хорватії він не був реалізований зважаючи на фінансові труднощі. Вартість проекту складає від 60 до 90 млн. євро.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. Будувати аеропорт в Донецьку охочих не має». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути