Ексклюзиви
четвер, 21 травня 2009 11:43

Євро-2012. Аеропорт в Луцьку стане резервним для Львова

Євро-2012. Аеропорт в Луцьку стане резервним для Львова

Віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник ознайомився із станом підготовки Луцького аеропорту до Євро-2012.

Він повідомив, що відповідно до нового доручення КМУ, Луцький аеропорт визнаний резервним для Львівського під час проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Пізніше відбудеться підписання відповідної угоди між Луцьким і Львівським аеропортами, повідомляє прес-служба ОДА.

Васюник разом з головою облдержадміністрації Миколою Романюком відвідав Луцький військовий аеродром, на базі якого повинен споруджуватися сучасний грузо-пасажирський аеропорт, відповідно до плану стратегічного розвитку, затвердженого Інститутом цивільної авіації "Украеропорт".

Романюк поінформував Васюника про стан підготовки ВАТ "Луцьке авіапідприємство" до Євро-2012, відзначивши що всі роботи здійснюються відповідно до пооб"єктного плану-графіку підготовки транспортної інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату, узгодженим з УЄФА.

В даний час вже розроблений Генеральний план розвитку аеропорту, отриманий дозвіл на складання проекту землеустрою по відводу земельної ділянки площею 20 га, який граничить з територією військового аеродрому і на якому розвиватиметься інфраструктура аеропорту, готується пакет документів по сертифікації аеродрому. Ухвалено рішення обласної ради про фінансування сертифікації аеродрому, повідомив Романюк.

Крім того, Романюк торкнувся питання будівництва тимчасового грузо-пасажирського терміналу для обслуговування пасажиропотоків вже в 2010 році. Сертифікувавши його, можна буде приймати літаки цивільної авіації на аеродромі "Луцьк", відзначив він.

За матеріалами УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. Аеропорт в Луцьку стане резервним для Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути