субота, 25 липня 2009 11:04

Євро-2009. Українці не змогли дотиснути збірну Англії

Євро-2009. Українці не змогли дотиснути збірну Англії

У п"ятницю, 24 липня, юніорська збірна України у своєму другому матчі групового турніру Євро-2009 зіграла внічию з командою Англії − 2:2, і тепер для того, аби гарантувати собі участь у півфіналі, "синьо-жовтим" у наступній зустрічі необхідно перемагати швейцарців.

Поєдинок розпочався для підопічних Калитвинцева напрочуд вдало. Вже на 2-й хвилині стрімка комбінація за участю київських динамівців Дмитра Коркішка, Сергія Шевчука і Кирила Петрова завершилась влучним ударом останнього в самісінький кут воріт з лінії штрафного майданчика.

Отримавши матеріальну перевагу, господарі турніру намагалися не форсувати подій, і прагнули, аби гра проходила в спокійному руслі. Проте в середині першого тайму англійці відновили рівновагу. Голкіпер української команди надто довго вовтузився з м"ячем у власному карному майданчику, чим сповна скористався нападник англійців Уелбек. Він обікрав суперника, і тому не залишалося нічого іншого, як порушувати правила − пенальті і попередження. Втім, реабілітуватися Левченко не вдалося − Ленсбері 11-метровий виконав бездоганно.

Отримавши психологічну перевагу, англійці методично почали втілювати її і в ігрову. В українців же майже нічого не виходило ані в першому таймі, ані на початку другого. Тож гол Гослінга, після нехитро розіграного штрафного, судячи з розвитку подій на полі, цілком можна вважати закономірним. І здавалося, що швидше британці заб"ють третій м"яч, аніж "синьо-жовті" відквитаються.

Однак в останні півгодини українці продемонстрували не лише неабиякі морально-вольові якості, а й те, що вони здатні вести гру в агресивному, атакуючому стилі. Опинившись в ролі сторони, що програє, підопічні Калитвинцева миттєво перебудувалися, і на 61-й хвилині рахунок став нічийним. Знову відзначився Кирило Петров, цього разу головою після навісу Богдана Бутка.

"Синьо-жовті", яких почали активно підганяти трибуни, помчали забивати переможний гол. І господарі створили принаймні три чудових нагоди для того, аби вирвати перемогу. Двічі це міг зробити Віталій Каверін. Однак в першому випадку м"яч після його удару пролетів поряд з хрестовиною, а в іншому − влучив у штангу. Останній же шанс, вже на 89-й хвилині, втратив Дмитро Коркішко, який не зумів реалізувати вихід сам на сам із голкіпером.

ЄВРО-2009

Група А. 2-й тур

Донецьк. "Олімпійський"

Арбітр: Бас Нейхейс, Нідерланди)

Україна − Англія − 2:2 (1:1)

Україна: Левченко, Кушніров, Парцванія, Кривцов, Коркішко, Петров (Карноза, 81), Гармаш, Шевчук (Каверін, 46), Бутко, Рибалка, Єрьоменко

Англія: Стіл, Матток, Гослінг (Беннетт, 77), Уолкер, Хойт, Уелбек (Дельфонсо, 85), Дрінквотер, Рейнджер (Мерфі, 72), Ленсбері, Джеймс, Бріггс

Голи: 1:0 Петров (2), 1:1 Ленсбері (25, з пенальті), 1:2 Гослінг (51), Петров (61)

Попередження: Рибалка, Карноза - Хойт, Бріггс

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Євро-2009. Українці не змогли дотиснути збірну Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути