Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2007 09:01

Євро-2008: Україна гідно протистояла віце-чемпіонам світу

Відбірковий турнір до Євро-2008 збірна України завершила матчем із Францією, завершивши його унічию 2:2. Ця гра не стала битвою за путівку у фінальну частину першості континенту і синьо-жовті боролися за четверте місце у групі з Литвою, яка в середу переграла Грузію.

Перед грою Олег Блохін сказав, що його в цій грі влаштує нічия і його команда досягла цього результату.

У Франції було два удари в площину воріт і вони їх реалізували.

Першими рахунок у грі відкрили українці. Після рикошету м`яч опинився у Вороніна, котрий практично з лінії штрафного майданчика ударом в нижній кут воріт перервав свою безгольову серію в іграх за національну команду.

Утримати виграшний рахунок більше 6 хвилин українці не змогли. Анрі отримав м`яч поблизу штрафного майданчика, обробив його і ударом у верхній кут воріт Пятова зрівнює рахунок - 1:1.

У першому таймі по воротах Фрея бив Шевченко, що був одним із найактивніших у складі української команди, але воротар французів його удар перевів на кутовий.

На 34 хвилині Франція доволі легко забила другий гол. Анрі з поміж чотирьох гравців української команди прокинув головою на хід Гову, який вийшов сам на сам з Пятовим і відправив м`ят у верхній кут воріт - 1:2.

На 42 хвилині Бензема пробивав під поперечину і Пятов переводить м`яч на кутовий. Міг оформити  у цій грі дубль і Воронін, що був також дуже старанним, але його удар парирував все той же Фрей.

На початку другого тайму Ващук довгим пасом від центрального кола знайшов у штрафній Шевченка, який ударом головою запустив м`яч "парашутом" у 9-ку воріт, перекинувши Фрея, що втратив орієнтацію в просторі - 2:2.

У другому таймі найбільш реальні шанси забити були в Федорова, який після навісу зі штрафного Ротаня пробивав головою і не влучив у ворота та Анрі, котрий з двох метрів не зумів замкнути простріл Гову.

Окрім самої нічиєї, яка стала позитивним результатом для Блохіна і його команди, що після гри разом із Шевченком була задоволена результатом, є ще один позитивний момент.

Нарешті, знайшлася заміна на фланзі Несмачному, якого вже нині може змінити Романчук, який провів доволі гарний матч і той же Грицай, котрий був непоступливий і виглядав переконливо. Надалі ж нам залишається чекати жеребкування ЧС-2010, щоб знову сподіватися, вірити і уболівати.

Україна - Франція - 2:2
Гол: Воронін 13, Шевченко 46 - Анрі 19, Гову 34
Україна: Пятов, Ващук, Грицай, Романчук (Єзерський 81), Федоров, Тимощук, Гусєв (Мілевський 90+1), Ротань, Гай, Воронін (Шелаєв 84), Шевченко.
Франція: Фрей, Абідаль, Галлас, Клей, Тюрам, Макелеле, Діарра, Рібері (Бен-Арфа 89), Бензема (Насрі 46), Гову, Анрі.

Італія 12 9 2 1 22 9 29
Франція 12 8 2 2 25 5 26
Шотландія 12 8 0 4 21 12 24
Україна 12 5 2 5 18 16 17
Литва 12 5 1 6 11 13 16
Грузія 12 3 1 8 16 19 10
Фарерські острова 12 0 0 12 4
Зараз ви читаєте новину «Євро-2008: Україна гідно протистояла віце-чемпіонам світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути