вівторок, 08 травня 2007 10:22

Еріксон з наступного тижня може стати тренером "Динамо"

 

Екс-тренер збірної Англії Свен-Йоран Еріксон знаходиться на завершальній стадії переговорів з київським "Динамо", повідомляє football.ua з посиланням на Спорт Сегодня.

Про його прихід в український клуб може бути оголошено вже 12 травня.

Новий контракт 59-річного шведа принесе йому понад 2 мільйона фунтів стерлінгів в рік або 5500 фунтів стерлінгів в день.

Посередником в переговорах виступав футбольний суперагент Піні Захаві і як повідомило близьке до нього джерело: "Свен підписав контракт з власником "Динамо" Ігорем Суркісом приблизно 10 днів тому і очолить команду починаючи з 14 травня. Він щасливий поїхати до Києва, оскільки отримає шанс знову довести свою вищу тренерську кваліфікацію.

Якщо останній раунд переговорів, призначений на 12 травня, пройде успішно, то саме швед готуватиме команду до наступного сезону. Тверде рішення про зміну Анатолія Дем"яненка помітним іноземним фахівцем в Києві прийняли ще минулою восени, після провалу команди в Лізі чемпіонів, але довго не могли досягти угоди з кандидатами на цей пост. Одним з них, як відомо, був Оттмар Хітцфельд, що очолив у результаті "Баварію". Рішучість киян дістати на тренерський місток західноєвропейського фахівця не згасла навіть в ході нинішнього чемпіонату України, в якому "Динамо" впевнено лідирує.

Останнім місцем роботи 59-річного шведа була збірна Англії, яку Еріксон очолював з 2001 по червень 2006 і яку покинув за два роки до закінчення контракту під неймовірним тиском преси. Якщо Еріксон не передумає приймати "Динамо", Україна стане п"ятою країною в його насиченій тренерській кар"єрі.

Він прославився в шведському "Гетеборзі", з яким виграв в 1982-му Кубок УЄФА. З 82-го по 84-ий та з 89-го по 92-ий він очолював "Бенфіку", з якою виграв чемпіонат і Кубок Португалії, а також потрапив у фінали Кубка УЄФА і Кубка Кубків. Але найбільшу славу Ерікссон здобув в Італії, де послідовно працював з "Ромою", "Фіорентиною", "Сампдорією" та "Лаціо". З "Лаціо" він вигравав Кубок Італії 1998 і 2000 років, а також Кубок кубків і Скудетто 2000 року. Це був найблискучіший період в історії римського клубу.

Зараз ви читаєте новину «Еріксон з наступного тижня може стати тренером "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути