понеділок, 21 січня 2019 11:38

Еліна Світоліна вийшла до чвертьфіналу Australian Open

Еліна Світоліна вийшла до чвертьфіналу Australian Open
Еліна Світоліна вийшла в чвертьфінал відкритого чемпіонату Австралії з тенісу

Перша ракетка України Еліна Світоліна пробилася до 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. У четвертому раунді українка обіграла американку Медісон Кіз.

"Перший сет без проблем дався українці. Кіз допустила багато помилок і виглядала не дуже зібраною. Однак уже наприкінці сету суперниця Світоліної стала точніше, а сама Еліна звернулася по допомогу до медперсоналу через її мозоль на лівій нозі. Перший - у скарбничку українки 6:2.

У другому сеті американка зібралася, а Світоліна, в свою чергу, змогла виграти лише 11 очок за всю партію і, відповідно, віддала сет суперниці.

Усе вирішилося у третій партії, коли Світоліна змогла нав'язати свою гру. У третьому геймі, який тривав 15 хв., українка відіграла 5 брейкпоінтов, а Кіз на той час втомилася, не зумівши захистити подачу. Світоліна спочатку повела 3:1, а коли суперниця остаточно здалася, довела справу до переможного кінця", - повідомляє isport.ua.

Australian Open, четверте коло

Еліна Світоліна (Україна) - Медісон Кіз (США) - 6:2, 1:6, 6:1

"Я знала, що мені потрібно протриматися цей гейм. На моєму боці в той момент було дуже яскраве сонце, і я знала, що наступного гейму, коли ми поміняємося, у мене буде шанс на прийомі. Так що мені потрібно було на всі 100 відсотків залишатися в моменті.

Поки що на цьому турнірі я дуже добре подаю, приймаю теж пристойно. Намагаюся постійно тиснути на суперницю. Тому, напевно, я і в чвертьфіналі - тому що у всіх матчах діяла надійно.

Я намагаюся ніколи не випадати з гри, весь час показувати максимум. Я знаю, що здатна боротися і перемагати кращих. Сінгапур мене у цьому переконав: я можу перемагати найсильніших у складних матчах.

Над психологією я працюю останні 2 роки. Пробувала різні техніки, різні підходи у пошуках того, що підійде саме мені. На різних етапах кар'єри працюють різні речі. Я завжди шукаю мотивацію. Сім'я мені дуже допомагає.

Теніс - такий спорт, де у тебе майже щотижня нове випробування, новий турнір, новий матч, і потрібно бути готовою викладатися на всі 100 відсотків. Звичайно, неможливо весь час перемагати, але, навіть програючи, потрібно викладатися", - сказала Світоліна після матчу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Australian Open: минулорічний переможець сенсаційно покинув турнір

У чвертьфіналі, який відбудеться у середу, Світоліна зіграє проти четвертої ракетки світу японки Наомі Осаки.

Зараз ви читаєте новину «Еліна Світоліна вийшла до чвертьфіналу Australian Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути