вівторок, 05 вересня 2017 12:01

Експерт розповів, у чому плюс для України від нинішньої збірної Ісландії

Експерт розповів, у чому плюс для України від нинішньої збірної Ісландії
Арон Гуннарссон - капітан збірної Ісландії, один з її лідерів. Фото: sports.ru

Сьогодні збірна України зіграє з Ісландією в рамках кваліфікації на Кубок світу-2018. Матч в Рейк'явіку, на стадіоні "Лейгардальсведлюр" розпочнеться о 21:45 за київським часом, текстовий онлайн проведе сайт Gazeta.ua.

У попередньому турі збірна України здобула в Харкові перемогу над Туреччиною, 2:0. У той же час ісландці сенсаційно на виїзді програли Фінляндії, 0:1. Обом командам для збереження реальних шансів на вихід з групи потрібна перемога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України провела тренування в Ісландії

"Головна відмінність нинішньої збірної Ісландії від тієї, з якою ми грали рік тому в тому, що тоді команда була на куражі після вдалого Євро-2016, а Україна - навпаки, в пригніченому стані. Зараз же Ісландія поступово повертається в звичне положення міцного європейського середнячка", - характеризує команду оглядач журналу "Футбол" Сергій Бабарика.

"Але такі команди нестабільні в принципі. Програш Фінляндії можу пояснити тим, що фіни не так вже слабкі, щоб брати очки тільки з Косово. Тут же вийшло справжнє північне дербі. Фінам, мабуть, стало прикро, що крім них усі північні країни вже були на Євро або на Кубку світу. Це зачепило їхнє самолюбство, ось вони й зібралися. І дали бій".

"Збірна Ісландії зараз дуже хороша. Виросло сильне покоління, але все ж це не рівень грандів, які стабільно виступають на Євро та Кубку світу. Швидше, це рівень таких, як ми, Румунія, Сербія. Тому і трохи зараз здали ісландці. Але це вже точно не аутсайдер. Підйом ісландського футболу не випадковість, а наслідок комплексу причин, перш за все - роботи з молоддю. Дуже багато молодих футболістів виступають у сильних командах англійської Прем'єр-ліги, чемпіонату Нідерландів. Крім того, нинішній тренер Хеймір Хадльгрімссон працював ще в команді попереднього наставника, Ларса Лагербека, з яким ісландці вийшли в чвертьфінал Євро-2016. Він повністю успадкував його стиль роботи, тому особливої ​​різниці між тією і цієї збірною не спостерігається. Лагербек будував команду на віки, її сильні сторони - гра в староанглійському стилі: єдиноборства, тиск, акцент на фізику. Стосовно схеми, тут теж не варто чекати змін: 1-4-4-2 - все стандартно, а такі лідери, як Рагнар Сігурдссон і капітан команди Арон Гуннарссон дозволяють її ефективно використовувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це найкраще, що було в моєму житті": збірна України прилетіла в Ісландію

Стандарти, дальні удари, навіси - це сильні сторони збірної Ісландії. Ми ж завжди мали проблеми з обороною при стандартах. Тому треба допускати якнайменше фолів біля штрафного й кутових.

Настрій в Ісландії на матч з Україною буде особливий. Їм тепер потрібна тільки перемога. А для нас це велика удача, адже Ісландія, яка грає першим номером не так небезпечна, як та, якій можна відсиджуватися в захисті й контратакувати. Тому ставлю на на 2:1 на нашу користь. Ми зараз на куражі, хороші Ярмоленко й Коноплянка. Нам цілком до снаги виграти", - констатує журналіст.

На цей момент становище команд в нашій групі таке: Хорватія - 16 очок, Україна - 14, Ісландія - 13, Туреччина - 11, Фінляндія - 4, Косово - 1.

Минулорічний матч у Києві завершився внічию, 1:1.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, у чому плюс для України від нинішньої збірної Ісландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути