пʼятниця, 24 березня 2017 12:00

Експерт розповів про слабкі сторони збірної Хорватії

Експерт розповів про слабкі сторони збірної Хорватії
Андрій Шахов: "Сюрпризів від Хорватії не буде". Фото: dynamo.kiev.uaФото: extbet.com

Сьогодні збірна України в Загребі зіграє один з ключових матчів кваліфікації Кубка світу-2018 проти команди Хорватії. Поєдинок на "Максимірі" розпочнеться о 21:45. Текстовий он-лайн проведе сайт Gazeta.ua, починаючи з 20:00.

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов поділився своєю думкою щодо майбутнього суперника "синьо-жовтих".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко забив з офсайду, Косовський – ні: історія матчів між Хорватією та Україною

"Ця команда чудово нам знайома, вона абсолютно не змінилася ні перед останнім Євро, ні після нього. Отже жодних сюрпризів чекати від неї не доводиться.

Головний плюс хорватів - фантастичний півзахист: Модрич, Ракітич, Бадель, Ковачич, Брозович, Перішич. Останній - один з ключових гравців і пропускає матч через дискваліфікацію. Але для нинішньої збірної Хорватії це не така велика проблема. Закрити всіх буде неймовірно важко. Можна нейтралізувати Ракітича - вистрілить Модрич. Брозович частіше грає в збірній справа, але, як і в "Інтері" цілком може бути залучений у центрі півзахисту. Також по заміні Перішича - Манджукич в останніх матчах за "Ювентус" грає зліва. Але я б назвав це тільки третім варіантом, оскільки є Крамарич з німецького "Хоффенхайма" і дуже талановитий і технічний Пьяца з "Ювентуса". Варіант з останнім вважаю найімовірнішим.

Мінус хорватів - захист і, перш за все, його фланги. Якщо після відходу Срни залишався Врсалько, то травма останнього в недільному поєдинку чемпіонату Іспанії зробила ситуацію для збірної Хорватії досить неприємною, адже в них залишилися тільки п'ять захисників. Швидше за все, справа зіграє Єдвай з німецького "Байєра", але у нього в клубі мало ігрової практики. Те ж саме Мітрович у центрі оборони, який поки що освоюється в турецькому "Бешикташі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віда плюс ще 22: збірна Хорватії оголосила склад на матч проти України

За тактичною схемою, думаю, з нашою командою Хорватія зіграє в 4-2-3-1. Без Модрича й Ракітича зазвичай використовують 4-4-2. Як це було в матчах проти Косового і Фінляндії (перемоги хорватів, відповідно, 6:0 і 1:0 - Gazeta.ua). Ні того, ні іншого не було, і через недобір центральних півзахисників грали Бадель із Ковачичем. Але за рахунок цього зміцнили лінію атаки.

Особистість головного тренера Хорватії - багато в чому загадка. За такого набору блискучих виконавців тренувати їх, думаю, не так складно. Але команда не показує результату. Кубок світу-2010 в ПАР взагалі пропустила, на останньому Євро вилетіла в 1/8 фіналу. Думаю, з такою командою можна було б досягти кращого результату, ніж це вдалося у випадку з Євро-2016 Анте Чачичу. На Кубку світу ще не він тренував.

У цьому матчі ініціатива повністю належатиме Хорватії, українці відійдуть назад. Треба спробувати використати проблеми господарів у захисті, насамперед на флангах. Сподіваюся, Ярмоленко розправиться з Піваричем. І дуже хочу вірити, що Коноплянка навіть у своєму нинішньому стані знайде підхід до Єдвая, шанси на це є. А нічия для української збірної в Загребі була б найкращим варіантом", - каже Шахов.

Після чотирьох турів збірна Хорватії - лідер групи I, має в своєму активі 10 очок. На два пункти менше у збірної України, яка посідає друге місце.

Раніше Андрій Шевченко назвав остаточний список футболістів на матч із хорватами.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про слабкі сторони збірної Хорватії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути