вівторок, 02 лютого 2021 21:00

Експерт розповів, чому "Аталанта" взяла Коваленка

Експерт розповів, чому "Аталанта" взяла Коваленка
Віктор Коваленко буде грати Серії А. Фото: ФК "Аталанта"

Італійська "Аталанта" оформила перехід гравця збірної України та донецького "Шахтаря" 24-річного Віктора Коваленка.

Українець підписав із новим клубом контракт на 4,5 роки. Трансфер обійшовся у €700 тис. Італійський скаут Алекс Великих оцінив його.

Вас здивувала ця операція?

- Участь Коваленка в зимових зборах "Шахтаря" свідчить, що цей перехід не був чітко спланованим для донецької команди саме взимку.

Це логічно. Команда бореться за чемпіонство із "Динамо", має амбітні плани у Лізі Європи. Для їх виконання потрібен широкий склад та універсальні футболісти. Від'їзд Коваленка зменшить обидві опції для тренера Луїша Каштру, бо у першій частині сезону Віктор був важливим гравцем для донеччан.

Що змусило "Шахтар" відпустити Коваленка?

Клуб дав шанс гравцю обрати своє майбутнє. Показав повагу до рішень власних вихованців. Окрім грошей "гірники" отримають хорошу репутацію та імідж власної академії.

Чому "Аталанта" зацікавилася Коваленком?

Зрозуміло, що це була воля тренера – Джан П'єро Гасперіні. Скаути команди з Бергамо звернули увагу на його універсальність – може зіграти опорного чи атакувального півзахисника - вміння долучатися до атак, високу тактичну школу, здобуту працею із Мірчею Луческу, Пауло Фонсекою, Луїшем Каштру та Андрієм Шевченком, міжнародний досвід у клубі та збірній України.

Від'їзд Коваленка зменшить опції для тренера Луїша Каштру, бо у першій частині сезону Віктор був важливим гравцем для донеччан

Коваленко був одним з найбільших талантів на молодіжному рівні. Він входив до сфери інтересів різних європейських клубів. Участь "Аталанти" в ЛЧ дала клубу додаткові фінансові можливості посилення команди. Вони можуть собі дозволити запрошувати якісних гравців.

Що чекає на Коваленка в другій частині сезону, яку він проведе уже в Італії?

Матиме кількамісячний період адаптації до нового чемпіонату, щоб бути цілком готовим до сезону 2021/22. Така практика звична для Гасперіні.

Хто буде конкурентом для Коваленка?

Його будуть награвати на підміну, або заміну опорнику Мартену Де Роону.

В чому головні ризики трансферу?

Психологічна стійкість. Заграти у Гасперіні непросто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коваленку допоміг Малиновський

Віктор Коваленко - вихованець "Шахтаря". Прийшов всі рівні клубної академії. З 2013-го року виступає за першу команду. Провів у її складі 129 матчів. 30 – за національну команду України.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому "Аталанта" взяла Коваленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути