понеділок, 28 вересня 2020 21:00

Експерт розповів, чого чекати від "Челсі" у поточному сезоні

Експерт розповів, чого чекати від "Челсі" у поточному сезоні
Френк Лемпард тренує "Челсі" другий сезон. Фото:REUTERS

Під час трансферного вікна "Челсі" став головним ньюзмейкром. Клуб із Лондона оголосив про підписання відразу 6 зіркових гравців. Майже 250 млн євро було заплачено за нових футболістів.

Журналіст сайту Ua-Football 35-річний Леон Вургат розповів, чого чекати від команди у поточному сезоні.

"Челсі" аж ніяк не провалюється останнім часом. У лізі він іде одразу ж за монстрами "Ліверпулем" та "Манчестер Сіті", виграв Лігу Європи, у Лізі Чемпіонів поступився "Баварії". Але річ у тому, що Романа Абрамовича( власника клубу - Gazeta.ua) боляче поранило б велике відставання від кого завгодно і розгром навіть від мюнхенців. Також накопичення за час заборони на трансфери та затримка фінансового Фейрплей через коронавірус виправдовують таку трансферну активність саме зараз. Та й торішньому принципу побудови молодої команди Кай Хавертц, Тімо Вернер, Бен Чілвелл, Маланг Сарр і навіть Хакім Зієх не суперечать.

Лише в разі розвалу суперників або вдалого жеребкування "Челсі" може досягти чогось особливого вже нині.

Щоправда, ці дуже якісні та цікаві придбання (перехід Тімо Вернера, на мою думку, найважливіший у Європі в це трансферне вікно після переходу Тьяго Алькантари до "Ліверпуля"), здатні зіграти негативну роль. Хавертц, Чілвелл, минулорічні відкриття Мейсон Маунт, Ріс Джеймс, Таммі Абрахам все ще не готові бити лідерів англійського та європейського футболу. А, враховуючи суми трансферів, від них прямо зараз очікують на це. Не готовий і молодий тренер Френк Лемпард. Тьяго Сілва навпаки, на порозі пенсії. Лише в разі розвалу суперників або вдалого жеребкування "Челсі" може досягти чогось особливого вже нині.

Якщо в клубі бажають побудувати Топ-команду до 2022-го року — вони на правильному шляху. Ще один-два підсилення — і вона за два роки лякатиме всіх. Але якщо наполегливо вимагатимуть виграти великий трофей вже сьогодні — це може викликати дискомфорт і зупинити прогрес".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лестер" розгромив "Манчестер Сіті" на виїзді

У стартових 3 турах АПЛ "Челсі" здобув тільки 4 очки та займає 12 місце в АПЛ. Більше детально про ситуацію в "Челсі" читайте в журналі "Країна" за 1 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чого чекати від "Челсі" у поточному сезоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути