понеділок, 25 січня 2021 21:01

Експерт розповів про цілі "Аталанти" на сезон

Експерт розповів про цілі "Аталанти" на сезон
Джан П'єро Гасперіні очолює "Аталанту" із 2016-го року. Фото: REUTERS/Alessandro Garofalo/File Photo

"Аталанта" Руслана Малиновського перебуває на 5-му місці чемпіонату Італії.

Експерт Юрій Шевченко розповів, які цілі будуть в "бергамасків" у поточному сезоні.

"У минулому чемпіонаті "Аталанта" фінішувала третьою, набравши лише на 5 очок менше за "Ювентус", який став чемпіоном. Влітку, після карантину, команда виграла 9 матчів з 13, поступилася лише "Інтеру". У "Аталанти" були чудові шанси на скудетто, але не вийшло. Джан П'єро Гасперіні має бути дуже засмучений, адже іншого такого моменту може не бути.

Знову потрапити до Ліги чемпіонів – реалістичне завдання, чемпіонство – нездійснена мрія

Зараз у групі лідерів досить велика щільність, але за втраченими очками "Аталанта" відстає від "Мілана" на 7 пунктів. Навіть якщо припустимо, що "россонері" не втримаються на першому місці, є потужний "Інтер", є "Ювентус", який прагне повернутися на вершину. Так, вони не надто стабільні, але ж і "бергамаски" регулярно втрачають очки, навіть не з грандами, а з "Дженоа", "Болоньєю", "Спецію". Знову потрапити до Ліги чемпіонів – реалістичне завдання, чемпіонство – нездійснена мрія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможе команда Малиновського виграти чемпіонат Італії

Щодо місця "Аталанти" в еліті італійського футболу, то зараз "бергамаски" саме там, адже стабільно йде у зоні єврокубків. Що буде далі, дуже залежить від Гасперіні та керівництва клубу. По-перше, цікаво, як довго Гасп планує працювати в Бергамо. Цю "Аталанту" створив він, це повністю тренерська команда, зі специфічним складом, який навряд чи давав би такі саме результати з іншим тренером. Якщо Гасперіні піде, важливо знайти ефективну заміну, людину, яка втримає "Аталанту" на тому самому рівні. Гроші у керівництва є, воно може забезпечити серйозні трансфери. Але ж треба вкласти ці гроші розумно. Гасперіні створив потужну команду з молодих та невідомих гравців. Але, здається, в разі зміни тренера "Аталанті" треба змінити трансферну стратегію, адже є ризик повернутися туди, куди зовсім не хочеться, – у середину таблиці".

Повну версію матеріалу про "Аталанту" читайте в журналі "Країна" від 28 січня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про цілі "Аталанти" на сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути