понеділок, 25 січня 2021 06:11

Чи зможе команда Малиновського виграти чемпіонат Італії

Чи зможе команда Малиновського виграти чемпіонат Італії
Руслан Малиновський не має стабільного місця в складі "Аталанти". Фото: ФК "Аталанта"

У матчі 19-го туру чемпіонату Італії "Аталанта" розгромила лідера Серії А "Мілан". "Бергамаски" відстають від першого місця на 7 очок.

Журналіст сайту footboom.com Микита Черняка розповів, чи зможе команда Руслана Малиновського виграти скудетто у поточному сезоні.

"Перед початком кожного сезону провідне спортивне видання Італії Gazzetta dello Sport традиційно становить прогноз підсумковій турнірній таблиці. Минулого літа газета віддала перше місце "Аталанти", 11-й команді Серії А по бюджету і зарплатній відомості.

Я розумію, чому журналісти газети побачили в "Аталанті" фаворита чемпіонату. Весь цей час вона являла собою своєрідний острівець стабільності, що виражається в прогресуючому з року в рік зіграному колективі. Інші два претенденти на скудетто не вселяють впевненості в своїх силах: "Ювентус" затіяв перебудову з новим тренером-дебютантом, в стані "Інтера" мав місце серйозний внутрішній конфлікт між тренером і менеджментом, який було залагоджено, але він не вирішенний до кінця.

Головний тренер "Дженоа" Давіде Баллардіні сказав, що цю "Аталанту" можна зупинити тільки після матчів Ліги чемпіонів, коли її гравці не встигають відновитися на 100%

Головний тренер "Дженоа" Давіде Баллардіні сказав, що цю "Аталанту" можна зупинити тільки після матчів Ліги чемпіонів, коли її гравці не встигають відновитися на 100%. Це дуже схоже на правду: в цьому сезоні команда Гасперіні втрачала очки в основному після міжнародних пауз і після єврокубкових матчів. На жаль, через коронавірусу розклад цього сезону вийшов дуже стислим; команди не встигають відновлювати сили. Я впевнений, що в нормальному графіку 1-2 матчів на тиждень "Аталанта" лідирувала б в турнірній таблиці до кінця першого кола чемпіонату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про сильні сторони команди Малиновського

У другій частині сезону з графіком буде однозначно легше: груповий етап Ліги чемпіонів завершений, а турів посеред тижня в чемпіонаті Італії буде набагато менше. Всі команди отримають більше відпочинку, але на "Аталанту" цей фактор справить більше враження, ніж на інших - ні одна інша команда Серії А не залежить від фізичної підготовки так сильно, як "бергамаски". Тому у мене є всі підстави чекати від команди різкого підйому в турнірній таблиці. Навіть не сумніваюся, що "Аталанта" серйозно побореться за скудетто - повірте, це не просто гучні слова.

Аби тільки в команді не стався спалах коронавірусу".

Повну версію матеріалу про "Аталанту" читайте в журналі "Країна" від 28-го січня.

Зараз ви читаєте новину «Чи зможе команда Малиновського виграти чемпіонат Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути