Ексклюзиви
неділя, 24 січня 2021 06:11

Експерт розповів про сильні сторони команди Малиновського

Експерт розповів про сильні сторони команди Малиновського
Джан П'єро Гасперіні очолює "Аталанту" із 2016-го року. Фото: REUTERS/Alessandro Garofalo/File Photo

Італійська "Аталанта" останні 3 сезони знаходиться серед лідерів в Серії А. Команда Руслана Малиновського минулого року навіть могла поборотися за скудетто, але не витримала перегонів з "Ювентусом".

Оглядач журналу "Футбол" Сергій Шевченко спеціально для Gazeta.ua розповів про сильні сторони "бергамаксків" та перспективах стати провідною командою Італії.

"Сила "Аталанти" - в тренері команди Джан П'єро Гасперіні і його системі гри. Це проявляється зараз, коли довелося розлучитися з Алехандро Гомесом. Аргентинець - гравець найважливіший, капітан, що володіє унікальною манерою гри, його відхід - однозначно втрата, але команда в цілому справляється і без нього. Гасперіні зумів перерозподілити функції "групи атаки" між іншими футболістами. Відомий малюнок гри з інтенсивним пресингом і підключеннями захисників, відмінна фізична підготовка - все це тримається на роботі головного тренера, якому беззастережно довіряє керівництво. На Гасперіні немає такого тиску, як на тренерів "великих" клубів, і в цьому ще одна перевага "Аталанти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Малиновський не грає в командний футбол"

Чи стала "Аталанта" топклубом - питання, на який важко відповісти однозначно. Якщо судити за результатами і рівнем гри, то відповідь - так. Команда другий рік поспіль виходить з групи Ліги чемпіонів, а в особистих зустрічах нітрохи не поступається іншим топ-командам Серії А. З іншого боку, наскільки великий запас міцності клубу з Бергамо? Можливостей за останні роки додалося, тепер "Аталанта" більше витрачає на ринку, але у неї все одно немає двох рівноцінних складів як, наприклад, у "Інтера". Мабуть, можна зіставити "Аталанту" з "Лаціо": ці два клуби не розкидаються грошима, але конкурентоспроможні за рахунок роботи головних тренерів, педантичного підбору гравців і високою зіграності.

Повну версію матеріалу про "Аталанту" читайте в журналі "Країна" від 28-го січня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про сильні сторони команди Малиновського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути