понеділок, 06 вересня 2021 21:00

Експерт розповів, чого чекати від ПСЖ у наступному сезоні

Експерт розповів, чого чекати від ПСЖ у наступному сезоні
Ліонель Мессі підписав контракт із ПСЖ на два роки. Фото: Reuters

Французький ПСЖ став справжнім нюзмейеров літнього трансферного вікна. Парижани підписали капітанів "Реала" та "Мілан" Серхіо Рамоса та Джанлуїджі Доннарумму, опорника "Ліверпуля" Джорджиньйо Вейналдума, захисника "Інтера" Аршафа Хакімі та самого Ліонеля Мессі. Платити довелося тільки за Хакімі. Інші пийшли в статусі вільних агентів.

"Чимало остерігаються слова "галактікос", коли говорять про нинішній "Парі Сен-Жермен". Перш за все тому, що "галактікос" мадридського "Реала" початку століття провалилися. Хоча ж одного разу Лігу Чемпіонів вони все-таки взяли. Босам паризького клубу таке вистачить. Та й "галактікос" купували лише гравців атаки на шкоду обороні, а тут все осмислено. Воротар Доннарумма, захисники Рамос та Хакімі, опорник Вейналдум. Якраз в атаці, мабуть, навіть замало людей. Лава запасних в цьому амплуа не найсильніша. Навряд чи у запасі залишаться багато незадоволених.

В плюс ПСЖ також тренер, який розмовляє іспанською мовою - мовою Рамоса, Мессі, Хакімі. Тим більше, що Маурісіо Почеттіно в клубі свій, свого часу грав тут, був капітаном. В плюс також м'яка посадка у лізі. Минулого сезону боротьба у лізі йшла дуже важко і в підсумку була програна, що впливало на команду в глобальному плані. Але поточний сезон всі можливі конкуренти почали слабко і не виглядають готовими до боротьби. Парижани ж почали потужно. А успіхи у лізі поліпшать настрій і в дні Ліги Чемпіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий склад не гарантує "Парі Сен-Жермен" титулів

З іншого боку, баланс такої команди викликає сумніви. Хто відпрацює в обороні? Також гра загалом уповільниться. Мессі і Кіліан Мбаппе - гравці протилежного стилю. Чи зіграються? Француз взагалі не хотів залишатися у команді. Неймар живе у своєму світі, відірваному від команди. І вже почалися скарги на нібито зверхню поведінку Рамоса. Також очікуються проблеми в стосунках між воротарями Навасом та Доннаруммою. Італієць, визнаний найкращим гравцем літнього Євро, незадоволений статусом запасного. Загалом у команді дуже багато альфа-самців.

Для розвитку футболу, командного футболу краще, щоб цей проект провалився. Хоча ну вже занадто провалитися він не може. І такі проекти найсильніші саме у першому сезоні, поки проти них не навчилися грати. Тому саме у сезоні 2021/22 здатний прогриміти. Надалі буде складніше", написав журналіст Леон Вургафт.

Подробиці читайте в "Країні" від 9 вересня 2021 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чого чекати від ПСЖ у наступному сезоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути