пʼятниця, 26 травня 2017 20:12

Експерт пояснив, за рахунок чого Конте виграв чемпіонат із "Челсі"

Експерт пояснив, за рахунок чого Конте виграв чемпіонат із "Челсі"
Федорчук: "Навряд чи Конте спокуситься на привабливі пропозиції". Фото: dynamo.kiev.ua

Відомий український тренер та футбольний експерт Олег Федорчук поділився своєю думкою щодо нинішнього наставника лондонського "Челсі" Антоніо Конте.

"Про те, що Конте є найкращим тренером Європи говорити зарано. Однак точно входить до 5-ки найкращих. "Челсі" легко виграв чемпіонат Англії. Я би сказав, що дуже легко. Думаю, одна із причин – неучасть у єврокубках. Команда була набагато свіжішою аніж інші фаворити. Додайте сюди перебудову в конкурентів. Лише в цьому сезоні вона закінчилася в "Манчестер Юнайтед" і "Ліверпулі". Допомогло Конте й те, що перед ним тренував Моуріньйо – людина, яка теж є фанатом ігрової дисципліни. Тобто команда була готова до вимог італійця. Прийди він до іншого клубу – не факт, що вдалося би виграти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Челсі" скасував чемпіонський парад

Конте сам зізнавався, що схема з трьома захисниками – швидше необхідність аніж тактичний викрут. Звісно, із схемою були й невдачі. У матчі з "Манчестер Юнайтед" Моуріньйо схитрив і зіграв від захисту. Це було несподіванкою для "Челсі" і їхній тренер не зміг нічого протиставити. Невдачі в єврокубках я пояснюю просто: італійські фахівці більшою мірою стратеги. Вони вміють поставити гру й обійтися без провалів на довгій дистанції чемпіонату. А на короткій у єврокубках, де треба впливати емоційно, їм важко.

Не думаю, що тренер "Челсі" спокуситься на якісь привабливі пропозиції. В Англії є прислів'я: краще – це ворог хорошого. Можна покращити свій фінансовий стан, але погіршити життя. Думаю, нікуди він не піде", - вважає Олег Вікторович.

Антоніо Конте в свій перший сезон разом із "Челсі" достроково виграв чемпіонат Англії. Завтра він має шанс оформити золотий дубль, якщо в фіналі Кубка країни обіграє інший лондонський клуб - "Арсенал" Арсена Венгера. Початок зустрічі о 19:30 за київським часом.

Більше про Антоніо Конте можна прочитати в журналі "Країна" від 25 травня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, за рахунок чого Конте виграв чемпіонат із "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути