субота, 13 травня 2017 11:59

"У гравців не було іншого вибору" - чому "Челсі" виграв чемпіонат Англії
5

"Челсі" виграв АПЛ вп'яте в історії
Фото: chelseafc.com
"Челсі" виграв АПЛ вп'яте в історії
"Челсі" виграв АПЛ вп'яте в історії
"Челсі" виграв АПЛ вп'яте в історії
"Челсі" виграв АПЛ вп'яте в історії

"Челсі" здобув перемогу над "Вест Бромвіч Альбіон" (1:0) в матчі 37-го туру англійської Прем'єр-ліги. Таким чином, лондонці вп'яте в історії виграли АПЛ і вшосте - чемпіонат Англії.

Переможним для синіх виявився гол нападника Михайла Батшуайі на 82-й хвилині матчу. Бельгійський футболіст відправив м'яч у ворота після передачі з флангу від Сесара Аспілікети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболіст "Челсі" забив магічний м'яч у Кубку Англії

"Основний фактор нинішнього успіху - це тренер "Челсі", Антоніо Конте, - коментує чемпіонство Сергій Бабарика, оглядач чемпіонату Англії в журналі "Футбол". - Людина, яка не вміє, не любить і не хоче програвати. Цим він заразив всю команду, знайшов у неї ту саму мотивацію, яка дозволила заграти і добитися результату. У гравців просто не було іншого вибору, досить того, що два рази поспіль вони не програвали. При цьому було видно, що фізично команда далеко не на межі, тренер спокійно міг давати їй більше навантаження.

Ну і гравці. Азар і Коста, по суті, витягли перше коло. Поступово розігралися Мозес, Луїс, Алонсо. Фабрегас дуже добре виходив на заміну, регулярно відзначався гольовою передачею. Плюс Конте не побоявся змінити схему, перейшовши на гру в три захисники. Починався сезон з чотирьох, і було видно, як команда погано виходить з оборони. Тренер швидко вніс коригування, а Мозес на фланзі почувається, ніби завжди там грав. Ну і центр поля - Канте зараз в Англії, фактично, перший за відборами, перехопленнями. Був у "Лестері" - ті стали чемпіонами. Тепер в "Челсі". Це один з найбільш вдалих трансферів лондонців.

Стати другий рік поспіль чемпіоном Англії "Челсі" буде вкрай складно, адже інші гранди теж посилюватимуться. Звичайно, "сині" будуть в числі претендентів на титул. Але, швидше за все, в наступному сезоні пріоритетною для команди стане Ліга чемпіонів".

"Челсі" виграв свій перший трофей під керівництвом італійця Антоніо Конте і 16-й - після того, як клуб придбав російський мільярдер Роман Абрамович.

Зараз ви читаєте новину «"У гравців не було іншого вибору" - чому "Челсі" виграв чемпіонат Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути