неділя, 08 грудня 2019 14:45

Джошуа в стилі Кличка виграв бій-реванш у Руїза і готовий битися з Усиком

 

Близько опівночі на "Diriyah Arena" в місті Ед-Дірійя, Саудівська Аравія, британець Ентоні Джошуа у реванші переміг за суддівським рішенням американця мексиканського походження Енді Руїза-молодшого. Він повернув собі три чемпіонські пояси (WBA, WBO, IBF), втрачені півроку тому. Усі судді віддали перемогу британцеві – 118:110 двічі і 119:109.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик заставив здатися американського ветерана

Ентоні Джошуа зробив відмінну домашню роботу перед повторним поєдинком. Він скинув понад 4,5 кг і виглядав, як ніколи легким та мобільним. 128-кілограмовий суперник – другий найважчий чемпіон-супертяж в історії після росіянина Миколи Валуєва - просто не зміг його догнати. Це визнав і сам уже екс-чемпіон.

- Я не підготувався так, як повинен був, - сказав у післяматчевому коментарі Руїз, в честь якого звучав мексиканський гімн і який позиціонує себе, як перший мексиканський чемпіон-надважковаговик. - Набрав занадто багато ваги. Ну і в бою надто вже за ним ганявся. Він мене перебоксував. Набір ваги вплинув. Я вважав, що буду відчувати себе сильніше і краще.

На кону стояла кар'єра Ентоні. Тому він пожертвував видовищністю заради результату. Діяв у стилі Володимира Кличка: прагматично, обережно, багато переміщувався, вкрай рідко вступав у розміни. Завдання було перебоксувати з дистанції, сильно не ризикуючи. Це вдалося. І викликало похвалу Володимира Кличка: "Ай, молодець. Продовжуй в тому ж дусі!"

Стиль Джошуа викликав різку критику у середовищі вболівальників. Але по-іншому він виграти не міг. Саме таку тактику і слід було використовувати проти Руїза, щоб знову не бути нокаутованим.

По-іншому Джошуа виграти не міг

Руїз мав декілька вдалих епізодів. Він дуже вміло не давав супернику клінчувати. Саме на виході з клінчу Енді проводив чи не найбільш небезпечні атаки. Але Джошуа перетерпів і не зламався.

У Джошуа є два обов'язкові претенденти – болгарин Кубрат Пулєв за версією IBF та українець Олександр Усик за версією WBO. Відразу після реваншу президент WBO Пако Валькарсель написав, що бій проти обов'язкового претендента Усик повинен відбутися протягом 180 днів.

- Влаштувати бій протягом 180 днів? – парирував на пресконференції Джошуа. - Ну добре, погнали. Битися з Усиком? Без проблем.

Якщо все-таки Джошуа перший захист проведе проти Пулєва, суперник для Усика вже готовий – скандальний британець Дерек Чісора. В Саудівській Аравії відбулася перша зустріч з Усиком. Після неї британець розмістив спільну світлину, підписавши: "Вставай і бийся, сосунок".

Четвертим чемпіонським поясом у надважкій вазі – WBC - володіє американець Деонтей Вайлдер. 22 лютого він проведе матч-реванш із британцем Тайсоном Ф'юрі. Перший їхній бій рік тому завершився унічию.

Зараз ви читаєте новину «Джошуа в стилі Кличка виграв бій-реванш у Руїза і готовий битися з Усиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути