неділя, 13 грудня 2020 11:58

Джошуа нокаутував Пулєва: тепер у гру вступає Усик

 

Минулої ночі 31-річний британець Ентоні Джошуа успішно захистив три чемпіонських титули у надважкій вазі. На "Вемблі" в Лондоні він нокаутував у 9 раунді стійкого болгарського претендента Кубрата Пулєва, 39 років. Наступним суперником Джошуа може стати українець Олександр Усик. А може і не стати. Gazeta.ua аналізує ситуацію, яка склалася у хевівейті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко виграв один із найвидовищніших боїв у кар'єрі

Непроста перемога

Кубрат Пулєв - дуже характерний, міцний боксер. В 2014 році він заставив добряче понервувати прихильників Володимира Кличка, коли в німецькому Гамбурзі до п'ятого раунду чинив йому відчайдушний опір. На бій з Джошуа теж виходив як на війну. Він тричі побував у нокдаунах, але щоразу піднімався і продовжував воювати. Мав успішні епізоди, але його ударам бракувало потужності щоб у цей вечір зупинити фаворита. Після четвертого падіння у дев'ятому раунді Пулєв піднятися вчасно уже не зміг - нокаут. Невдовзі після оголошення переможця, його привітав присутній на поєдинку непереможний американський боксер Флойд Мейвезер-молодший - один із найкращих боксерів в історії.

Джошуа налаштований на бій за "абсолюта"

В післяматчевому інтерв'ю Джошуа заявив, що хоче зустрітися з тим, у кого є пояс.

- Якщо це Тайсон Ф'юрі, нехай буде Тайсон Ф'юрі, - сказав Ентоні.

Відповіді чемпіона світу за версією WBC, британця Тайсона Ф'юрі довго чекати не довелося.

- Ентоні Джошуа, ти об...ся в прямому ефірі, - сказав Тайсон у відеозверненні в соцмережі. - Я хочу битися з тобою. Хочу битися з тобою в наступному бою. Нокаутую тебе за три раунди.

Менеджер Джошуа Едді Хірн пообіцяв наступного ж дня почати переговори про організацію бою за звання абсолютного чемпіона світу.

- Це єдиний великий бій в спорті на сьогодні і найбільша подія в історії британського боксу, - зауважив Хірн.

Головною перешкодою є Усик

Український боксер Олександр Усик у 2016-2018 роках провів шість успішних захистів титулу WBO в першій важкій вазі і після переходу у надважку категорію отримав перший рядок у рейтингу цієї організації і статус обов'язкового претендента на титул. В цьому статусі він уже півтора року - з червня 2019-го. І після того, як Джошуа виконав свої зобов'язання перед офіційним претендентом за версією IBF Пулєвим, тепер черга Усика скористатися своїм чемпіонським шансом.

Багато що буде залежати від позиції WBO

Усик не хоче пропускати своєї черги

Позиція кримчанина чітка: або хай Джошуа боксує з ним уже в наступному бою, або хай залишає титул WBO вакантним. І тоді Усик виборюватиме його з іншим претендентом. На "відступні" Олександр наразі не погоджується, або "набиває" їхній розмір. Тепер багато що буде залежати від позиції WBO. Що в даній ситуації буде пріоритетнішим - санкціонування об'єднавчого бою з величезними фінансовими прибутками і колосальним інтересом до нього публіки чи захист права свого обов'язкового претендента на чемпіонський бій.

Як може вирішитися ця ситуація

Зрозуміло, що для Джошуа і Ф'юрі важливо щоб на кону у їхньому поєдинку стояли всі чотири чемпіонські пояси і він мав статус бою за звання абсолютного чемпіона світу. Так він залишить вагоміший слід в історії і в такому форматі він матиме найкрутішу "обкладинку". Компромісним варіантом можуть бути немалі "відступні" для Усика, який пропустить свою чергу, давши провести бій Джошуа - Ф'юрі. Але за умови, що одразу після бою Джошуа залишить титул WBO вакантним. Ще одним варіантом промоутерських переговорів може бути домовленість, що Джошуа і Ф'юрі зустрінуться за звання "абсолюта", а в цей час перший номер рейтингу WBO Усик проведе бій з другим номером рейтингу, британцем Джо Джойсом за титул "тимчасового" чемпіона, який у перспективі - після зустріч Джошуа з Ф'юрі - стане повноцінним. Ну або переможець бою Усик - Джойс отримає "залізні" гарантії, що вже у наступному бою побореться за звання абсолютного чемпіона з переможцем бою Джошуа - Ф'юрі. Найменше в цій ситуації віриться в те, що Джошуа в наступному поєдинку віддасть перевагу зустрічі з Усиком перед перспективою проведення мегафайту з Ф'юрі. Навіть якщо заради нього доведеться відмовитися від одного зі своїх титулів.

Ентоні Джошуа і Кубрат Пулєв мають спільного суперника в кар'єрі - Володимира Кличка. В листопаді 2014 року українець нокаутував болгарина в 5 раунді, а в квітні 2017-го програв британцеві технічним нокаутом в 11 раунді.

Зараз ви читаєте новину «Джошуа нокаутував Пулєва: тепер у гру вступає Усик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути