неділя, 22 вересня 2013 20:23

Дві медалі - плавцям поставили завдання на Олімпіаду-2016

Дві медалі - плавцям поставили завдання на Олімпіаду-2016
Україна боротиметься за Євро-2018 з плавання - Дмитро Качуровський ФОТО: Gazeta.ua

Перед українськими плавцями стоїть завдання завоювати дві нагороди на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро. Про це розповів перший віце-президент та голова виконкому Федерації плавання України Дмитро Качуровський.

"Перед Федерацією плавання стоять два оперативних завдання на найближчі чотири роки. Перше — це активна участь України у конкурсі на право проведення чемпіонату Європи 2018-го року. Друге — організувати роботу збірної і привезти з Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро дві олімпійські нагороди. Це наша програма-мінімум.

Після чемпіонату світу у Барселоні та Універсіади у Казані у нас виділилася команда з п'яти спортсменів, кожен з яких має потенціал для завоювання олімпійської нагороди. Можна очікувати, що за три роки хтось молодий і талановитий заявить про себе, але не варто на це дуже розраховувати.

Ви всі знаєте цих плавців — це Андрій Говоров, Дарина Зевіна, Вікторія Солнцева, Сергій Фролов та Анастасія Малявіна. Поруч також знаходяться Андрій Плавін, який добре проплив на юнацькому чемпіонаті та Марія Лівер, яка на неолімпійській дистанції близька до п'ятірки найсильніших спорстсменів."

Качуровський зазначив, що для кожного спортсмена розробили індивідуальний план підготовки.

"Говоров зараз тренується під керівництвом відомого італійця Андреа Ді Ніно. Його учнями були срібний олімпійський призер Євген Коротишкін і світовий рекордсмен Мілорад Чавіч. Ді Ніно спеціалізується на роботі зі спринтерами.

Головний тренер збірної України Андрій Сердінов разом з Малявіною та Лівер відправилися до США. Там вони працюватимуть із тренером Девідом Сало.

Сергій Фролов 24 вересня летить до Фабріса Пелеріна у Францію на переглядовий збір. Там він тренуватиметься разом з видатними кролістами. Зевіна займається зі своїм батьком, який в індивідуальному плані прописав тренування в ПАР, в Італії і в Америці. Індивідуальний план Солнцевої ще не готовий.

Хотів би відзначити, що харчування та проживання наших спортсменів за кордоном не обходиться дорожче, ніж в Україні.

За три роки ми плануємо підготувати не тільки спортсменів, але і тренерів, які наберуться досвіду в іноземних колег."

Також Качуровський зазначив, що Федерація плавання хоче, щоб кожен із вище названих спортсменів став зіркою і прикладом для дітей.

Зараз ви читаєте новину «Дві медалі - плавцям поставили завдання на Олімпіаду-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути