середа, 03 серпня 2011 09:40

"Дуже шкода, що у "Рубіна" вже немає Домінгеса"

"Дуже шкода, що у "Рубіна" вже немає Домінгеса"

- "Я люблю Рубін" - у футболках з таким написом прогулювалися вчора казанські дівчата центральною вулицею міста. Власне, тільки по зустрічі з ними можна було визначити, що сьогодні у столиці Татарстану відбудеться поєдинок третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між "Рубіном" та "Динамо".

Ажіотажу у Казані немає. Черг біля кас – також. На 31-тисячний стадіон реалізовано на вчорашній вечір 13 тисяч квитків. Пояснюється це двома обставинами. Перша: Казань – спортивне місто, але футбол у ньому не на першому плані. Найбільше пошани з боку жителів столиці Татарстану мають хокеїсти місцевого "Ак Барсу".

- Ти навіть не уявляєш як усі засмутилися цього сезону, коли "барси" програли КХЛ, а чемпіоном став "Салават Юлаєв", - каже мій давній приятель Андрій, місцевий мешканець.

Друга обставина: результат першого матчу. "Рубін" переміг – 2:0, і тут усі переконані, що підсумок протистояння уже вирішено. А на матч без інтриги бажання йти у казанців немає.

Можливо, змінити думку щодо відвідин стадіону місцевим жителям посприяє погода. Учора, по обідньому прильоту київської делегації до Казані, стовпчик термометра показував 23 градуси. Ближче до вечора температура опустилася до 17 градусів, задощило.

- Це ти привіз прохолоду, - повідомляє Андрій. – Три тижні спека стояла.

Динамівці на клімат, і на сьогоднішнє ранкове сонце, звертають увагу мало. Їм треба зробити все, аби завчасно не вилетіти з Ліги чемпіонів. Сьомін відгородив команду від зовнішнього світу у п'ятизірковому готелі "Кортярд Марріот" - контакти з пресою обмежені. Але це не перешкодило Андрію Шевченку поспілкуватися із знайомим репортером у казанському аеропорту поки інші футболісти проходили паспортний контроль. Шева сидів окремо, перекинувся кількома фразами з генеральним директором клубу Резо Чохонелідзе і підійшов до вікна останнім серед гравців.

Ціни у Казані – демократичні. Літр пива у середньому коштує 40 гривень, квадратний метр житла – дві тисячі доларів. 500-600 доларів треба віддати за місячну оренду розкішної однокімнатної квартири у центрі міста.

Казанці – патріоти свого міста та республіки. Вони називають його третьою столицею. Вони не люблять Москву і завжди радіють, коли вдається обставити її на спортивних аренах.

- Сьогодні підемо на Київ, - Андрій посміхається. – Ні, я поважаю "Динамо" та Шевченка, але звичайно за "Рубін". Дуже шкодую, що в команді уже немає "Чорі" Домінгеса (на фото). Бердиєв просто виплекав цього гравця, відбивав усі нападки преси щодо нього, дав повну свободу творчості на полі. А коли аргентинця люблять, він грає феноменально. І люди стали ходити навіть не на "Рубін" - на Домінгеса.

"Gazeta.ua" з Казані

Зараз ви читаєте новину «"Дуже шкода, що у "Рубіна" вже немає Домінгеса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути