понеділок, 09 червня 2008 07:58

Дубль Подольскі приніс перемогу Німеччині (ФОТО)
9

Дубль Лукаса Подольскі у ворота поляків приніс перемогу збірній Німеччині у її першому поєдинку на чемпіонаті Європи з футболу.

Народжений у Польщі Подольскі відкрив рахунок уже в середині першого тайму.

Проте з початку зустрічі активніше діяли поляки і вже на першій хвилині могли відкрити рахунок. Йенс Леманн, вийшовши з воріт, зіткунвся з Пером Мертезакером. М"яч опинився у Яцека Кжинувека, але він з-за меж штрафного майданчика послав його над перекладиною.

Німці відповіли відразу. Міхаель Баллак кинув у прорив лівим флангом Мірослава Клозе, але останній вирішив не бити сам, а віддати передачу на Маріо Гомеса, який не зміг дотягнутися до м"яча.

На 20-й хвилині Клозе віддав уже ідеальний пас на Подольскі і той не схибив. Перший гол у зустрічі Лукас не святкував, а пішов до центра поля з опущеною головою. Журавскі міг зрівняти рахунок майже відразу.

Уже через дві хвилини після перерви шанси подвоїти рахунок були у Баллака, але м"яч невдало відскочив і момент було втрачено. Ще один сильний удар Міхаеля парирував Боруц. Поляки продовжували боротися, довго володіли м"ячем, але результату це їм не принесло.

На 72-й хвилині Подольскі оформив дубль і приніс своїй команді три очка. Цього разу він уже не приховував посмішку.

Ця перемога стала першою для німців у фінальній стадії чемпіонату Європи з тих пір, як вони тріумфували у фіналі Євро-1996. Збірна Польщі ж дебютувала на континентальній першості з поразки.

Німеччина - Польща - 2:0

Суддя: Том-Хеннінг Евребе (Норвегія)

Німеччина: Леманн, Янсен, Метцельдер, Мертезакер, Лам, Фрінгс, Фрітц (Швайнштайгер, 55), Баллак, Подольскі, Клозе (Кураньі, 90), Гомес (Хітцльшпергер, 75)

Тренер: Йоахім Льов

Польща: Боруц, Васілевскі, Жевлаков, Бак, Голанскі (Сагановскі, 75), Левандовскі, Лободзінскі (Пішчек, 65), Дудка, Кжиновек, Журавскі (Геррейро, 46), Смолярек

Тренер: Лео Беєнхаккер

Голи: Подольскі (20; 72)

Попередження: Смолярек, Левандовскі, Швайнштайгер

Фото: uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Дубль Подольскі приніс перемогу Німеччині (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути