четвер, 28 квітня 2022 20:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Другий поспіль дубль Ваната. "Динамо" зіграло благодійний матч у Загребі
4

У четвер, 28 квітня, київське "Динамо" провело свій п'ятий благодійний матч. У столиці Хорватії на "Максимирі" киян приймало "Динамо" загребське.

Команди вийшли на зустріч у футболках з написом "Матч за мир" (Match for peace). Примітно, що господарі поля вирішили зіграти у жовтій формі із синіми вставками. Після гімну України футболісти вшанували пам'ять загиблих українців хвилиною мовчання.

Атмосфера перед благодійним матчем "Динамо" Загреб - "Динамо" Київ
Фото: Скріншот з відео
Атмосфера перед благодійним матчем "Динамо" Загреб - "Динамо" Київ
Футболісти "Динамо" Загреб і "Динамо" Київ перед благодійним матчем
Хвилина мовчання перед благодійним матчем "Динамо" Загреб - "Динамо" Київ

Першу нагоду для взяття воріт мали загребці. Мартин Батурина намагався поцілити в дальній кут з-за меж штрафного майданчика. Денис Бойко був безсилий, проте йому на допомогу прийшла стійка воріт.

А в атаці у відповідь кияни відкрили рахунок. Артем Довбик уникнув офсайду, протягнув м'яч до штрафного майданчика та віддав точну передачу на вільного Владислава Ваната. Форвард "біло-синіх" спокійно переграв голкіпера.

На 16-й хв. Ванат оформив дубль. У другому матчі поспіль, "Боруссії" у Дортмунді він також забив двічі. Віталій Буяльський чудовим пасом вивів Владислава віч-на-віч з воротарем, і нападник знову виграв цю дуель.

Однак ще до перерви господарі відігралися. Спочатку красивим ударом від поперечки відзначився Мілан Вукотич, а згодом Олександра Караваєв зрізав м'яч у власні ворота після прострілу Луки Менало.

Наприкінці першого тайму загребці створили ще кілька моментів. В одному епізоді врятував Бойко, в інших - удари були неточними. Тому команди пішли на перепочинок за рахунку 2:2.

Наставник киян Мірча Луческу після перерви майже повністю оновив склад, за винятком кількох гравців. Через що темп гри дещо знизився. Футболістам потрібен був час, аби призвичаїтися один до одного та до поля.

Команди намагалися активно діяти в атаці й надалі. Проте у голкіперів роботи було обмаль. Якщо доходило до ударів, то всі вони летіли повз ворота.

На 80-й хв. "біло-сині" заробили штрафний удар. Денис Гармаш прямою спробою спрямовував м'яч під поперечку по центру воріт - голкіпер загребців кулаками відбив.

"Динамо" Загреб мало можливість вирвати перемогу наприкінці зустрічі. Томислав Дувняк завдав потужного удару - Георгій Бущан перевів м'яч на кутовий. У компенсований час Владислав Кулач пробив після подачі кутового. Цього разу врятував уже воротар господарів.

Фінальний свисток зафіксував бойову нічию - 2:2.

Наступний благодійний матч "Динамо" зіграє 4 травня з "Базелем".

Зараз ви читаєте новину «Другий поспіль дубль Ваната. "Динамо" зіграло благодійний матч у Загребі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути