четвер, 14 квітня 2022 18:57

Друга поспіль перемога "Динамо". Кияни здолали "Галатасарай" у благодійній грі
4

У четвер, 14 квітня, київське "Динамо" провело другий свій благодійний матч від початку російського вторгнення. У Стамбулі "біло-сині" зустрічалися з 22-разовим чемпіоном Туреччини "Галатасараєм".

Як і попередня зустріч з "Легією", сьогоднішній матч розпочався з гімну України. Після чого пролунав і гімн Туреччини. Динамівці вийшли на гру з українськими прапорами. Безпосередньо перед стартовим свистком гравці зібралися в центрі поля, щоб вшанувати пам'ять загиблих українців у війні з Росією хвилиною мовчання.

Футболісти "Галатасарая" та "Динамо" перед гімном України перед благодійним матчем у Стамбулі
Фото: скріншот з відео
Футболісти "Галатасарая" та "Динамо" перед благодійним матчем у Стамбулі
Футболісти "Галатасарая" та "Динамо" під час хвилини мовчання в Стамбулі
Футболісти "Галатасарая" та "Динамо" під час благодійного матчу в Стамбулі

Перші хвилини команди провели активно, намагалися відповідати атакою на атаку. І якщо Георгій Бущан спокійно впорався зі спробою гравця "Галатасараю", то його візаві був безсилий після точного удару Віталія Буяльського з меж штрафного майданчика у верхній кут воріт. Асистом відзначився Олександр Караваєв - 1:0.

Згодом уже сам Караваєв пробивав. Голкіпер господарів зреагував. Загалом же, "Динамо" повністю контролювало гру після забитого м'яча. Футболісти турецької команди змушені були відійти в захист.

У середині тайму "Галатасарай" створив два моменти. Спочатку Бущан забрав удар Арди Турана. А кілька хвилин опісля киян врятувала поперечка. Халіл Дервішоглу потужно пробив у дальній кут, проте за "біло-синіх" зіграв каркас воріт.

На 28-й хв. "Динамо" подвоїло перевагу. Сергій Сидорчук перехопив м'яч в центрі поля та віддав на хід Артему Бєсєдіну. Форвард кілька разів хитнув захисника, після чого з-під нього ж пробив повз воротаря з гострого кута - 2:0. Третій гол нападника після повернення після травми.

До завершення тайму гострішими в атаці були господарі. Кілька разів довелося показати свою майстерність Бущану. Або ж захисники в останні моменти блокували всі намагання суперників і виносили м'яч.

Динамівці необачно почали другу половину і ледь за це не поплатилися. Дервішоглу пробив з гострого кута з близької відстані - м'яч облизнув стійку та вилетів у поле. А потім ще Владислав Дубінчак зупинив рукою політ м'яча, проте арбітр промовчав.

Як промовчав суддя і за кілька хвилин, коли вже футболіст "Галатасарая" рукою заблокував удар. Поки українські футболісти апелювали до рефері, господарі провели контратаку, яку красивим дальнім ударом у верхній кут завершив Бариш Їлмаз - 1:2.

Велика кількість замін протягом другого тайму збила атакувальний потенціал "Динамо". На поле вийшли молоді Кравченко, Ванат, Нещерет, Боль і вже згаданий Дубінчак.

Та все ж забили саме кияни. Микита Кравченко отримав довгу передачу та відкинув м'яч під удар Віктору Циганкову. Лідер "біло-синіх" виконав усе майстерно, поцілив у дальній кут і зробив рахунок 3:1.

До слова, "Динамо" ще одного разу забило, проте Владислав Кулач опинився в офсайді, тому взяття воріт не зарахували. Фінальний свисток сповістив про перемогу київської команди саме з рахунком 3:1. Це вже друга звитяга "біло-синіх" під час благодійного туру.

Наступними суперниками "Динамо" в благодійних зустрічах стануть румунський ЧФР, дортмундська "Боруссія" та загребське "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Друга поспіль перемога "Динамо". Кияни здолали "Галатасарай" у благодійній грі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути