середа, 04 квітня 2018 15:37

Допінг-скандал у Росії: гандболісток позбавили медалей чемпіонату Європи

Допінг-скандал у Росії: гандболісток позбавили медалей чемпіонату Європи
Російські спортсмени вкотре потрапили в допінг-скандал

У Росії стався черговий скандал із вживанням заборонених препаратів.

Цього разу на допінгу попалася молодіжна жіноча збірна Росії з гандболу (U-19), яку позбавили срібних медалей чемпіонату Європи-2017 у Словенії.

Рішення відібрати у росіянок медалі Європейська гандбольна федерація (EHF) прийняла у зв'язку з трьома позитивними допінг-пробами на мельдоній, які взяли під час турніру в Антоніни Скоробогатченко, Марії Дувакіної та Марії Дудіної.

Результати всіх матчів російських гандболісток на ЧЄ-2017 анулювали. Срібні нагороди перейдуть збірній Данії. Крім того, молодіжну збірну Росії умовно усунули від участі в чемпіонатах Європи на 2 роки із випробувальним терміном на 2 роки. Федерацію гандболу Росії (ФГР) оштрафували на 20 тис. євро.

ФГР не подаватиме апеляцію на це рішення.

"Рішення EHF нас як федерацію повністю влаштовує. Ми в будь-якому випадку зберегли участь цієї вікової категорії у міжнародних змаганнях. Команда може грати, це найважливіше, але з випробувальним терміном на два роки. Оскаржувати рішення EHF ми не будемо. До нас застосували лояльну міру", - передають слова гендиректора ФГР Лева Вороніна російські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у стилі "Сімпсонів": автор глузливого ролика зняв продовження

Росія хоче змінити світові антидопінгові правила. Кремль стурбований тим, що світові антидопінгові правила ускладнюють участь російських спортсменів у важливих міжнародних змаганнях. Тому російське МЗС намагатиметься внести зміни до базового договору, що лежить в основі антидопінгової роботи у всьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Допінг-скандал у Росії: гандболісток позбавили медалей чемпіонату Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути