Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2009 17:40

Донецький "Металург" і "Металіст" виручають "Зорю"

Донецький "Металург" і "Металіст" виручають "Зорю"

Харківський "Металіст" і донецький "Металург" фінансово і морально підтримали близький до банкрутства клуб, черга за рештою?

Шановні колеги!

Сьогодні український футбол проходить чергову перевірку на міцність - випробування економічною кризою. Фінансові проблеми, з якими в тому або іншому ступені в тій чи іншій мірі зіткнулися вітчизняні футбольні клуби, вже торкаються не тільки їх самих, але і футбольного співтовариства в цілому.

Саме така ситуація склалася з одним із найстаріших клубів України - луганською "Зорею". Клуб, який протягом 86-ти років своєї історії тішив своїх уболівальників, у відсутність ефективного власника може припинити свої виступи в Прем"єр-лізі. Тим самим, під загрозу буде поставлений фундаментальний принцип безперервності змагань і сам імідж українського футболу, який може серйозно постраждати у випадку, якщо один з клубів "випаде" з національної першості.

Ми вважаємо, що футбольне співтовариство не має морального права залишитися осторонь і кинути "Зорю" і її уболівальників напризволяще. Харківський "Металіст" і донецький "Металург" вже надали луганському клубу фінансову підтримку. І ми закликаємо інші 14 клубів Прем"єр-ліги також підтримати славну команду в цей непростий для неї час. Гроші не можуть бути мірилом всього. Часи міняються, проблеми рано чи пізно вирішуються, а втрачене вже не повернеш. Є вищі цінності, є спортивна честь, і вона зобов"язує нас протягнути колегам руку допомоги.

Тому давайте разом підтримаємо "Зорю", не дамо обставинам зруйнувати те, що ціною величезних зусиль, впродовж стількох років створювалося не одним поколінням професіоналів. Загальна фінансова участь українських футбольних клубів у вирішенні проблем "Зорі" дозволить клубу протриматися до того часу, поки він не знайде нового господаря. Футбол - командна гра, заснована на принципах взаємовиручки і взаємодопомоги.

ФК "Металіст"

ФК "Металург"

ФК "Металіст"

Зараз ви читаєте новину «Донецький "Металург" і "Металіст" виручають "Зорю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути