Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2011 08:56

Донецькі бразильці забили "Ромі" три м'ячі

Донецькі бразильці забили "Ромі" три м'ячі

Донецький "Шахтар" з рахунком 3:2 на виїзді обіграв італійську "Рому" в першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонов-2010/2011.

Мірча Луческу виставив на гру прогнозований склад, єдиною несподіванкою можна назвати вихід Генріха Мхітаряна на місці опорного півзахисника. Початок матчу команди провели у невисокому темпі, придивляючись один до одного. "Шахтар" свідомо грав другим номером і розраховував на контратаки. Після однієї з них "гірники" заробили небезпечний штрафний і Даріо Срна непогано пробив під поперечину, але воротар перевів м'яч на кутовий.

"Рома" відповіла своїм моментом на 20-й хвилині. Бурдіссо прийшов на подачу кутового і звільнившись від опіки Хюбшмана пробивав головою з декількох метрів, але якимось дивом не потрапив у ворота. Італійці не зменшували обороти і після декількох моментів таки відкрили рахунок. На 28-й хвилині після розіграшу кутового Таддеї навісив на дальню штангу і Перрота спокійно переправив м'яч у ворота. Але не минуло й хвилини, як "Шахтар" відігрався. Жадсон пробив з лінії штрафного і м'яч рикошетом від де Россі залетів у ворота.

"Гірники" не думали на цьому зупинятися і на 36-й хвилині вийшли вперед. Дуглас Коста в контратаці прорвався по правому флангу, змістився трохи до центру і з лінії штрафної обвідним ударом відправив м'яч у сітку. А перед самою перервою у ворота Доні влетів третій м'яч. Ріїсе у простій ситуації втратив м'яч на фланзі, Коста тут же обікрав захисника, віддав у штрафну на Луїса Адріано, якому ніхто не заважав переправити м'яч у сітку.

З початком другого тайму "Рома" кинулася відіграватися, але комбінаційні атаки у римлян абсолютно не клеїлися, а "Шахтар" упевнено оборонявся. І все ж господарі скоротили розрив у рахунку на 61-й хвилині завдяки індивідуальній майстерності Жеремі Менеза, який метрів з 20-ти пробив точно в ліву від Андрія П'ятова "дев'ятку".

"Рома" продовжувала атакувати великими силами, залишаючи вільні зони на своїй половині поля, і у "Шахтаря" з'являлися шанси на контратаку. Двічі небезпечно бив Мхітарян, Адріано не використав вихід сам на сам. Під завісу матчу італійці були близькі до того, щоб зрівняти рахунок, але Пятов виручив свою команду після ударом Кастелліні і Борьєлло.

Гра у відповідь відбудеться 8 березня в Донецьку.

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу, перший матч

"Рома" - "Шахтар" - 2:3 (1:3)

Голи: Перротта, 27 (1:0); Жадсон, 29 (1:1); Коста, 36 (1:2); Адріано, 41 (1:3); Менез, 60 (2:3)

"Рома": Доні; Ріїсе (Кастелліні, 46); Мексес; Кассетті; Бурдіссо Н.; де Россі; Таддеі; Перротта; Менез; Тотті; Вучиніч (Боррієлло, 67)

"Шахтар": П'ятов; Срна; Ракицький, Чигринський, Рац, Мхітарян (Віценець, 78); Хюбшман; Коста (Едуардо, 66); Жадсон (Тейшейра, 84); Вілліан; Адріано

Попередження: Кассетті, 64; Менез, 75; Перротта, 77 - Чигринський, 36; Адріано, 61; Ракицький, 84; Пятов, 88

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «Донецькі бразильці забили "Ромі" три м'ячі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути