субота, 18 червня 2011 14:04

Донецьк може прийняти конференцію медиків провідних клубів Європи

Донецьк може прийняти конференцію медиків провідних клубів Європи

Днями в Італії, а якщо бути точними - на тренувальній базі міланського "Інтера", пройшла конференція лікарів клубів, що беруть участь в програмі УЄФА з дослідження травматизму серед команд Ліги чемпіонів. У загальній складності у заході взяли участь медики 20 провідних клубів Європи.

Нагадаємо, що ФК "Шахтар" ось вже протягом кількох років є активним резидентом даного дослідження. В Італію були делеговані директор департаменту медицини і спортивної адаптації Пако Біоска і начальник медичної служби Артур Глущенко (на фото).

"Мабуть, дана щорічна конференція є єдиною, в ході якої УЄФА працює безпосередньо з клубами, а не з медичними комітетами країн, - зазначив Артур Глущенко. - Перш за все представники УЄФА підвели проміжні підсумки програми з дослідження травматизму, а також окреслили завдання на найближчий рік. Крім того, учасники конференції отримали можливість виступити перед своїми колегами з доповідями.

Зокрема, Пако Біоска на досвіді ФК "Шахтар" розповів про застосування факторів росту в лікуванні травм футболістів. Тобто було розглянуто конкретні випадки і наведені результати використання спеціальних препаратів. На підставі всього цього були зроблені висновки: за яких патологій варто застосовувати фактори росту, а за яких вони не дають ефекту."

За словами Артура Глущенка, конференція вийшла вкрай плідною, і багато питань викликали тривалу дискусію.

"Нами було розглянуто чимало суто медичних специфічних питань. Наприклад, лікарі міланського "Інтера" підняли тему співвідношення між навантаженнями і травматизмом. Медики мюнхенської "Баварії" виступили з доповіддю про нову класифікацію м'язових травм, яку вони розробили разом з лікарями "Манчестер Юнайтед", "Челсі" та інших клубів."

Не виключений варіант, що чергова подібна конференція відбудеться і в Донецьку.

"Взагалі в наступному році конференція запланована в Англії. Але ми від імені ФК "Шахтар" запропонували провести цей захід у Донецьку на той випадок, якщо в англійців з'являться будь-які труднощі в організації, - розповів лікар. - Природно, було б непогано, якби напередодні Євро-2012 в Україні відбувся такий престижний і масштабний медичний форум."

Зараз ви читаєте новину «Донецьк може прийняти конференцію медиків провідних клубів Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути